sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Yhdestoista viikko musiikkia ja kirjoja

Viikko on ollut varsin kiireinen, eikä blogille ole juuri jäänyt aikaa. Onneksi viikonlopun kiireet ovat olleet vain mukavia ja rentouttavia. Yhden kirjankin olen sentään ehtinyt lukea - siitä lisää ensi viikolla. Sitä ennen on aika jatkaa musiikki- ja kirjahaastetta.

Kirjahaasteessa on vuorossa kirja jota inhosi. En ehkä varsinaisesti inhonnut Westön kirjaa Älä käy yöhän yksin, mutta olin kyllä sitä lukiessani melko pettynyt ja hiukan loukkantunutkin. En siksi että kirja olisi ollut huonoin ikinä lukemani, vaan koska kirja oli minusta halpa kopio Westön omasta kirjasta Leijat Helsingin yllä. Erityisesti kirjojen 80-luvulle sijoittuvat osiot olivat aivan liian samanlaisia: jopa jotkut kohtaukset ja repliikit olivat melkein yhteneväisiä.

Kukaan ei toki voi kieltää kirjailijaa kopiomasta itseltään, mutta onhan se hiukan laiskaa kirjoittamista. En välttämättä olisi ottanut kirjojen samankaltaisuutta niin raskaasti, ellei Leijat sattuisi olemaan minulle niin rakas ja henkilökohtaisesti tärkeä kirja. Mutta koska pidän Leijoista niin paljon, minulle oli pettymys lukea niin samankaltainen tarina uudestaan. Varsinkin kun Leijoissa kaikki oli kerrottu niin paljon paremmin ja koskettavammin.

***

Musiikkihaasteessa ollaan positiivisemmissa tunnelmissa, sillä tämän viikon aihe on lempibändin kappale. Kaikkien aikojen suosikkiyhtyeeni on Manic Street Preachers. If You Tolerate This Your Children Will Be Next on hieno biisi (vaikka ei ehkä pääsisi omien Manics-suosikkieni kärkeen) ja aivan erityisen hieno on kappaleen musiikkivideo.

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä Westön kirjasta ÄKYY, jokin siinä mätti. Ehkä se oli tuo samankaltaisuus Leijojen kanssa, joka on myös minun ehdoton suosikkini Westöltä.

    Biisikin on aivan mahtava, kiitos tästä jakamisesta.

    VastaaPoista
  2. jaana: pettymystäni Älä Käyn kanssa ehkä lisäsi vielä se, että luin sen melkein heti luettuani Missä kuljimme kerran, joka oli minusta parasta Westötä sitten Leijojen. Siihen vielä lisäksi tuo samanlaisuus Leijojen kanssa, ja olin tosiaan lukemisen jälkeen jopa hiukan kiukkuinen :)

    VastaaPoista