torstai 28. kesäkuuta 2012

Luetut, lukemattomat lukumaratoonaa huomenna

Kun kotimaisiin kirjablogeihin levisi 24h-lukumaratonien villitys, tiesin pian että haluan itsekin kokeilla tätä haastetta. Tiesin myös, että maratonin suorittaminen vaatisi sen että olisin yksin kotona. Miehen työmatkan myötä minulle tarjoutui tilaisuus toteuttaa tämä ihmiskoe, jossa tarkoituksena on siis lukea mahdollisimman tiiviisti vuorokauden ajan. Aikaisempia lukuhaasteita voi tutkailla ainakin Jaakon, Hannan, Lurun, Saran, Sonjan, Valkoisen Kirahvin, Marian, Suketuksen, Karoliinan ja Nannan blogeista.

Aikaisemmat maratoonarit ovat todenneet toimivaksi ratkaisuksi sen, että luettavaksi valitaan useampi ohuemmanpuoleinen kirja, ja samaan ratkaisuun olen minäkin päätynyt. Koska omassa hyllyssäni ei ohuita, lukemattomia kirjoja juuri ole, olen ravannut viime päivinä ahkerasti kirjastossa haalimassa luettavaa. Olen valinnut kirjoja, jotka haluan joka tapauksessa lukea, mutta muutama herätelainakin tarttui mukaan. Olen myös täyttänyt ruoka-, juoma- ja herkkuvarastojani, sillä täytyyhän maratoonarilla olla kunnon eväät.

Maratonilla lähden hakemaan ennen kaikkea kokemusta: miltä tuntuu lukea useampi erilainen kirja 24 tunnin sisällä. Keskimääräisen lukunopeuteni mukaan saatan hyvinkin ylittää 1000 luetun sivun rajan, mutta se riippuu ihan siitä, kuinka teksti rullaa ja saanko hyvän lukufiiliksen päälle. Toivon, että maltan joka tapauksessa lukea ajatuksella ja tunteella, enkä lähde väkisin repimään ja tavoittelemaan huimia sivumääriä. Toivon, että maraton on hauska ja nautinnollinen kokemus.

Tässä vielä kirjavalikoimani. Kommentoikaa toki, jos joukossa on suosikkeja tai huonoja valintoja!

Johan Bargum: Syyskesä
Daniel Glattauer: Kun pohjoistuuli puhaltaa
Hanna Hauru: Liian pienet sandaalit
Joel Haahtela: Naiset katsovat vastavaloon
Eeva Tikka: Hidas intohimo
Turkka Hautala: Kansalliskirja
Katja Kallio: Elokuvamuisti
Juhani Aho: Papin tytär
Anni Blomqvist: Luoto meressä
Francoise Sagan: Muuan hymy
Rebecca Miller: Pippa Leen yksityiset elämät
Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen

Maratonin on tarkoitus alkaa huomenna 29.6. klo 16. Tervetuloa seuraamaan!

10 kommenttia:

 1. Vau ja hienoa! Toivotan tsemppiä valmistautumiseen. :)

  Melkein kaikki kirjasi ovat sellaisia, jotka voisin lukea mielelläni tai joista olen pitänyt. Muutamia itseäni ei niin kiinnostaviakin totta kai löytyy, mutta kokonaisuudessaan sinulla on loistokirjoja. Syyskesä ja Naiset katsovat vastavaloon ovat molemmat suosikkejani. Niissä on tunnelmaltaan paljon samaa, joten niitä ei kannata lukea peräkkäin. Elokuvamuisti ja Kansalliskirja ovat molemmat hyviä välipaloja johonkin väliin, Papin tytär on niin hieno.

  Tuo Blomqvistin kirja kiinnostaa minua kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja - olen innoissani :)

   Syyskesästä uskon nauttivani Syyspurjehduksen lukeneena. Myrskyluoto-sarjasta olen jo lukenut ensimmäisen osan, eli siitäkin uskon tietäväni mitä on luvassa. Haahtela sen sijaan on vielä (jännittävä) arvoitus!

   Poista
 2. Toivotan sinulle tsemppiä! :) Äläkä ota liikaa stressiä :)

  VastaaPoista
 3. Vau, onpas melkoinen lista. Jos itse innostuisin maratoonailemaan, keräisin varmaan kasan viisikkoja... mutta seuraan edistystäsi mielenkiinnolla! Muista tankata tarpeeksi usein, aivot syövät paljon energiaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan Viisikko-maratonikin toimia. Eväänä inkivääriolutta ja voileipiä - tai mitä niissä kirjoissa nyt syötiinkään.

   Maratoni ei kaadu ainakaan siihen, että maratoonari söisi liian vähän, voin vakuuttaa :)

   Poista
 4. Tsemppiä maratooniin!

  En ole lukenut kirjoista ensimmäistäkään :)

  VastaaPoista
 5. Kiitettävän paljon kotimaista! Tunnustan saman kuin Jokke: ainuttakaan noista en ole lukenut. Mielenkiinnolla poimin sitten tärpit kun olet saanut maratoonisi maaliin :)

  VastaaPoista