maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandia 2011 -ehdokkaani

Sallan lukupäiväkirjassa kerätään tänä vuonna ensimmäistä kertaa kirjabloggaajien kollektiivinen Finlandia-lista. Sallan sanoin "Blogistanian Finlandian tarkoituksena on nostaa esiin kirjoja, joita bloggaavat lukuharrastajat ovat hyviksi havainneet ja joiden lukemista he suosittelevat", ja kaikki saavat osallistua ehdokasasetteluun. Nimetä saa sekä kirjoja jotka on itse lukenut, että toisten lukemia kirjoja joiden uskoo blogiarvioiden perusteella olevan palkinnon arvoisia.


Luin itse vain viisi vuonna 2011 julkaistua kotimaista kirjaa tai sarjakuvaa. Niistä nostan ehdokaslistalleni kaksi teosta. Lisäksi olen poiminut muiden blogeista kolme kirjaa, jotka ovat arvioiden perusteella tehneet lukijoihin suuren vaikutuksen, koskettaneet ja herättäneet ajatuksia.

Ehdokkkaani ovat:


1. Itse lukemistani kirjoista viime vuoden suosikkini oli Heidin Liehun runokokoelma Luumupuu kukkii, se muistelee sinua. Kirjasta on kirjoittanut myös Jenni.


2. Vaikka en itse täysin ihastunut Katja Kaukosen Odelmaan, se lumosi monet lukijat, ja oli minustakin kiistattta hyvä kirja. Ääni siis myös sille. Joana ihastui Odelmaan niin että luki sen kahdesti.


3. Katja Ketun Kätilön aion ehdottomasti lukea. Se on herättänyt niin väkeviä blogikirjoituksia, että kirjassakin täytyy olla voimaa. Arvio löytyy mm. jaanan blogista.


4. Voimakkaita tuntemuksia tuntuu herättävän myös Kari Hotakaisen Jumalan sana. Tämän voi todeta esimerkiksi Morren arviosta.


5. Aivan erityisen vaikuttuneita tuntuvat olleen ne jotka ovat lukeneet Ville Tietäväisen sarjakuvaromaanin Näkymättömät Kädet. "Tehokas kuin teräase", sanoo arviossaan Booksy.


Siinä siis omat ehdokkaani. Jään mielenkiinnolla ja innolla odottamaan muiden ehdokkaita ja lopullisia tuloksia.

5 kommenttia:

 1. Tietäväisen teos on luettava heti kun mahdollista! :-)

  Näyttää hienolta listalta!

  VastaaPoista
 2. Apua, näyttää siltä että Hotakaista ja Kettua on kohta pakko lukea! =)

  VastaaPoista
 3. Paula: minä selailin jo kerran kirjakaupassa Tietäväistä, mutten vielä ostanut.

  Booksy: minäkään en tosiaan ole kumpaakaan vielä lukenut, mutta yritin valita kirjoja jotka nimenomaan haluan muiden arvioiden perusteella lukea.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että äänestit Kätilöä, vaikka et ollut sitä vielä lukenut. Lupaan että se on...uskomattoman upea lukukokemus. Minä kyllä ennustan, että Kätilö tekee nyt kotimaisen naiskirjallisuuden historiaa...

  Ja siis Kätilöhän kisan voitti - ansaitusti.

  VastaaPoista
 5. Leena: onneksi tässä kisassa sai äänestää myös muiden arvioiden perusteella, niin tällainen vähänlaisesti uutuuskirjoja lukenutkin pystyi osallistumaan. Uskon että Kätilö on voittonsa ansainnut :)

  VastaaPoista