sunnuntai 28. elokuuta 2011

Neljäs viikko musiikkia ja kirjoja

Tällä viikolla pitäisi valita suosikkikirja suosikkisarjasta, eli Tove Janssonin Muumi-kirjoista. Valinta on yllättävän vaikea - tasapainottelin pitkään Taikatalven ja Muumilaakson marraskuun välillä, ja päädyin tällä kertaa Taikatalveen. Se on hieno kasvutarina lapsuudesta nuoruuteen, koskettava kuvaus yksinäisyydestä ja ystävyydestä ja lumoavan kaunis talvinen tarina. Tuutikki, Pikku Myy ja Muumipeikko muodostavat epätodennäköisen mutta toisiaan täydentävän trion: kolme erilaista persoonallisuutta; kolme erilaista suhtatumistapaa talveen. Pidän kirjasta, koska  Muumipeikko on yksi suosikkihahmojani Muumi-kirjoissa: pystyn samaistumaan peikon pelkoihin, murheisiin ja nostalgisuuteen. Tässä kirjassa Peikko nousee päähenkilöksi ja kasvaa persoonaksi, ja se tekee tästä hyvin rakkaan kirjan minulle.

Musiikkihaasteessa etsitään kappaletta joka tekee surulliseksi. Musiikki harvemmin saa minua varsinaisesti surulliseksi, vaikka itkenkin helposti musiikkia kuunnellessani. Enemmän on kyse haikeudesta, liikuttumisesta ja kauneuden kokemuksesta.

Valitsin tähän nyt yhden haikean suloisen kappaleen, joka sopii tähän kesäloman viimeisen päivän iltaan, Höstvisan. Ja niin, sanathan tässä kauniissa kappaleessa ovat Toven.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti