sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Vuosi kuvina -haaste ja muistutus Blogistanian Vuoden parhaat -kisoista

Tänä viikonloppuna olen nautiskellut kiireettämyydestä ja omasta ajasta. Kalenteri on ollut tyhjä, eivätkä mitkään velvollisuudet ole painaneet mieltä. Olen käynyt kävelyillä talvisissa maisemissa, lukenut aivan ihanaa kirjaa ja kokkaillut hiukan kunnianhimoisemmin kuin arkena. Olen hoitanut pieniä kotoisia askareita, nukkunut pitkiä yöunia ja ihaillut talven valoa.

Kävelyretkilläni napsin myös kuvia Vuosi kuvina -haasteeseen, johon P.S. Rakastan kirjoja -blogin ihana Sara, minut haastoi mukaan jo viime vuoden puolella. Haasteen ideana on kuvata sama maisema samasta paikasta kuukausittain ja kerätä lopuksi kuvat yhteen kokoelmaksi. Valitsin maisemaksi Kumpulanlaakson, jossa käyn usein kävelemässä. Kumpulanlaakso on kotikulmieni viehättävä vihreä keidas, jossa kävelytiet risteilevät Kasivitieteellisen puutarhan ja siirtolapuutarhan ympärillä. Kesäisin ihmiset kerääntyvät laakson nurmikentille piknikeille ja aurinkoa ottamaan – muina vuodenaikoina laaksossa näkyy lenkkeilijöitä, koiran ulkoiluttajia ja oravia.

Ennen kuvia muistutan kuitenkin Blogistanian vuoden 2013 parhaiden kirjojen äänestyksestä. Äänestys alkaa huomenna 20.1., jolloin me kisaemännät julkistamme blogeissamme äänestyspostaukset, joihin omat ehdokkaat linkitetään. Minähän emännöin tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävää Blogistanian Tietoa – toivottavasti saamme tähänkin kategoriaan runsaan osallistujamäärän! Tarkemmat äänestysohjeet tulevat sitten huomisessa postauksessa.

***

Sitten haastekuviin. Viime viikolla Helsinkiinkin saatiin vihdoin ensilumi, ja tämä viikko on kulunut vallan talvisissa tunnelmissa. Viikonloppuna aurinkokin on paistanut, ja valo on tuntunut hurjan hyvältä pitkän mustan kauden jälkeen.


Siltaa pitkin kohti Kasvitieteellistä puutarhaa...


...jossa kasvaa nyt lunta.
Kumpulanlaakson kalliot kiehtovat aina mieltäni.

Mukavaa talvisen sunnuntai-illan jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, mahtavaa että lähdit mukaan haasteeseen! <3

  Aurinkoiset päivät tuntuvat nyt ihan ihmeelliseltä pitkän pimeyden jälkeen. Ihmeelliseltä, mutta ihanalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, tämä on kyllä mukava haasta, kiitos haastamisesta. <3 Ja valo on nyt todellista terapiaa, joka menee suorastaan päähän. :)

   Poista