lauantai 20. lokakuuta 2012

Kahdeskymmenesviides viikko musiikkia ja kirjoja

Kolmenkymmenen viikon musiikki- ja kirjahaasteeni on hautautunut jonnekin kiireiden ja muiden aiheiden alle, mutta päätin että vuoden loppuun mennessä tämäkin haaste on suoritettu loppuun. Eli nyt kysymysten numero 25 kimppuun:

Kirjallinen hahmo johon samaistut eniten?

En osaa nostaa yhtäkään hahmoa ylitse muiden. Lukiessa usein samaistuu henkilöhahmoihin tai heidän tunteisiinsa tai toivoo olevansa heidän kaltaisensa, mutta en ole vielä kohdannut henkilöhahmoa, johon täysin samaistuisin. Mutta olen enemmän tai vähemmän samaistunut ainakin näihin kirjallisiin hahmoihin:

- Uuden kuun Emilia (L.M. Montgomery)
- Jane Eyre (Charlotte Brontë: Kotiopettajatteren romaani)
- Richard Papen (Donna Tartt: Jumalat juhlivat öisin)
- Margaret Schlegel (E.M. Forster: Talo jalavan varjossa)
- Muumipeikko (Tove Jansson)
- nimetön kertoja (Daphne du Maurier: Rebekka)
- Virva Selja (Rauha S. Virtanen)
- Harriet Vane (Dorothy L.Sayers)

Ja kyllähän näitä riittäisi. Mutta yleisesti ottaen voisi ehkä sanoa, että samaistun usein henkilöihin, jotka ovat jotenkin epävarmoja, ulkopuolisia ja sisäänpäin kääntyneitä.

***

Musiikkihaasteen kysymys kuuluu: Kappale joka saa sinut nauramaan?

Olen musiikkiasioissa vielä tosikkomaisempi kuin kirjojen suhteen: en yleisesti ottaen pidä hauskasta musiikista, enkä varsinkaan huumorimusiikista. Toki musiikki usein saa minut hyvälle tuulelle ja nauramaankin, mutta musiikki itsessään voi olla silloin  synkkääkin. Nauru syntyy ehkä vapautuneisuudesta tai elämänilosta - ei yleensä ainakaan huumorista. Mutta tässä kuitenkin yksi kappale, joka saa minut vilpittömästi hyväntuuliseksi:

4 kommenttia:

 1. Täällä toinen Virva Selja! Emilia on myös minulle ollut tärkeä samaistumiskohde siitä pitäen kun ensimmäistä kertaa häneen teininä tutustuin.
  Ja hih, tuota bikinilaulua on meillä hoilattu paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilia ja Virva ovat olleet minulle tärkeitä juuri siinä mielessä, että olen heidän kauttaan tajunnut asioita itsestäni. Ihan aluksi en oikeastaan pitänyt kummastakaan kovin paljon, vaan ihailin Virtasen Krisiä ja Montgomeryn Annaa ja olisin halunnut olla enemmän noiden hahmojen kaltainen. Myöhemmin olen sitten tajunnut olevani paljon enemmän Emilian ja Virvan kaltainen :)

   Poista