lauantai 31. joulukuuta 2011

Lukutoukan katsaus vuoteen 2011 -haaste

Vuoden viimeiseen päivään sopii erinomaisesti Susan vuosikatsaus-haaste.

Haasteen ideahan on seuraava: vastaa omassa blogissasi alla esitettyihin kysymyksiin aina yhdellä vuonna 2011 lukemallasi kirjalla per kysymys. Mikäli sinulla ei ole omaa blogia, voit vastata tämän postauksen kommenteissakin. Kirjan valintaa ei tarvitse perustella mitenkään, riittää vain kun mietit, mikä lukemasi kirja vastaa parhaiten kysymykseen. Yksi ja sama kirja voi luonnollisesti olla vastauksena useammassakin kohdassa.

Eli ei muuta kuin vastailemaan!

1. Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi juuri joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä? Colm Tóibínin Brooklynin. Ihana, tunnelmallinen kirja.

2. Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole lukenut paljoa, mutta kaipaisi lukuelämyksiä? Mara Leen Ladiesia.


 3. Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken? Nathanael Westin Miss Lonelyhearts olisi saattanut jäädä kesken, jos se olisi ollut pidempi.

4. Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneleitä? Ainakin Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarina. Osaksi sisällön, osaksi tekstin hienouden vuoksi.

5. Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten? Varmaan Lionel Shriverin Syntymäpäivän jälkeen -kirjaa.


6. Mikä kovasti pitämäsi kirja sai mielestäsi aivan liian vähän näkyvyyttä ja ns. blogisavuja? Olisi ollut mukavaa jos useampi olisi lukenut Proustia.

7. Mikä kirja oli suurin pettymys? Deborah Moggachin Tulppaanikuumeesta odotin lukuelämystä, mutta kirja ei kolahtanut ollenkaan.

8. Minkä kirjan ottaisit ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle uudestaan...ja uudestaan luettavaksi? Carol Shieldsin Pikkuseikkoja.


9. Mikä kirja herätti sinulla eniten halua keskustella kirjan tapahtumista ja henkilöistä? Sarah Watersin Vieras kartanossa.


10. Minkä kirjan sulkisit aikakapseliin avattavaksi sadan vuoden päästä täällä Suomessa? Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan. (Luettu ennen blogiaikaa.)

11. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan, ellei sitä jo ole tehty? Sarah Watersin Yövartiosta. (Luettu ennen blogiaikaa.)

12. Minkä kirjan ns. jälkimaku oli niin voimakas, että mietit sitä vielä pitkään viimeisen sivun kääntämisen jälkeenkin? Tóibínin Brooklynin.

13. Mikä kirja oli suurin yllättäjä hienon lukukokemuksen myötä? En odottanut juuri mitään Elizabeth Gilbertin Eat Pray Lovelta, mutta se olikin todella nautinnollinen kokemus.

14. Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia ja pätkiä sieltä täältä tapahtumista? Leena Parkkisen Sinun jälkeesi Maxista. (Luettu ennen blogiaikaa.)


15. Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille? Evelyn Waugh'n Mennyttä maailmaa.

6 kommenttia:

  1. Pitäsiskin lukea tuo Mennyt maailma kirjana, tv-sarja oli aikoinaan niin upea kokemus.

    Hyvää uutta vuotta Liisa!

    VastaaPoista
  2. Hih, minä löysin joulupaketista (Byattin Lasten kirjan ohella) juuri Toibinin Brooklynin. Aion lukea sen, kunhan ensin selviän Byattin liki 1000-sivuisesta järkäleestä.

    Pikkuseikkoja on hieno kirja, samoin Vieras kartanossa.

    Onnellista uutta vuotta, Liisa!

    VastaaPoista
  3. jaana: toivottavasti luet Menneen maailman. Olisi kiinnostavaa kuulla ajatuksiasi siitä. Hyvää uutta vuotta :)

    Katja: oi ihanaa, että sait Brooklynin :) Toivottavasti pidät siitä. Ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Tämä oli kiva. Meillä on selvästi aika samanlainen - molemmilla siis erinomainen - kirjamaku. ;) Brooklyn, Ladies, Märta Tikkanen, Carol Shields, Lionel Shriver, Sarah Waters (minulla oli sama vastausvalinta samaan kysymykseen), Elizabeth Gilbert...

    Mennyt maailma täytyy kyllä sekä lukea että katsoa. Niin kirja kuin dvd-boksi olisivat jo valmiina...

    VastaaPoista
  5. Karoliina: hih, näinhän se selvästi on ;) Mutta vakavasti puhuen, on hauskaa löytää suht samanlaisen maun omaavia lukijoita, joiden kirjasuosituksiin voi melko suurella varmuudella luottaa :)

    VastaaPoista
  6. Kyllä, se on tosi ihana asia täällä kirjablogiviidakossa. :)

    VastaaPoista