sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kesämuistoja

Lumiomenan Katja haastoi minut kertomaan kesämuistojani. Alkuperäisen haasteen mukaan tulisi kertoa kymmenen ihanaa muistoja ja kymmenen ikävää asiaa, mutta aion kertoa vain ihania asioita. En aio alkaa väkisin keksiä negatiivisia puolia kesästä, joka on ollut kaikin puolin mainio, kun kerran mitään oikeasti kovin ikävää ei ole tapahtunut. Jos nyt joskus onkin tassuja särkenyt ja häntä ollut irtoamassa *, sekin on ollut vain väliaikaista enkä varmaan tule niitä hetkiä kiikkustuolissa muistelemaan.

Haasteen sääntöjen mukaan "Haastetun tulee listata kesän 10 plussaa ja 10 miinusta. Avaa vastauksia myös omin ajatuksin ja kuvin. Jaa haaste eteenpäin kolmelle blogille ja ilmoita haastamisesta ko. bloggaajalle." Tässä siis minun kymmenen plussaani:

1. Majakkaretki
Majakat ovat aina kiehtoneet minua, ja pitkään haaveeni oli päästä edes kerran oikealle, muumimaiselle majakkasaarelle. Tämän kesän huippuhetkiä olikin luonnollisesti retki Söderskärin majakalle, jota Tove Jansson kuulemma käytti esikuvana Muumipappa ja meri -kirjan majakalle. Söderskär oli kolmas majakkakokemukseni ja tähänastisista paras. Retki jätti jälkeensä myös pienen unelman siitä, että voisi joskus viettää vaikkapa kokonaisen viikon majakkasaarella...


2. Uiminen ja vesistöt
Kesä ei oikein edes tunnu kesältä, jos ei pääse uimaan ja veden äärelle. Tänä kesänä sain kerrankin uida melkein kyllikseni. Uin joessa, meressä ja järvissä. Pistelevän kylmässä vedessä ja suloisessa linnunmaidossa. Keskikesän valoisina öinä ja loppukesän lämpiminä aamuina. 


3. Huolettomuus
Kun katselen kesää taaksepäin, sitä tuntuu leimaavan ihana keveys ja rauha. Joskus tunnen kesästressiä tai jopa kesäahdistusta, mutta tänä kesänä olen useimmiten vain ojentanut koipeni, kohottanut kasvot kohti aurinkoa ja nauttinut. En ole stressannut siitä, että pitäisi nauttia, ja ehkä siksi olenkin nauttinut täysin rinnoin.

 
 4. Ruoka
Kesällä syömistäkin tuntuu usein leimaavan tietty huolettomuus. Voi syödä ulkona ja vähän liian usein. Käydä ravintoloissa ja kahviloissa. Ja kesällä tietysti on kaikki sesonkiherkut joista nauttia: herneet, uudet perunat, marjat, kesäsipulit...


 
5. Mökkiloma
Viikko vuokramökillä oli yksi kesän parhaista asioista. Tai sanotaan suoraan: se kaikkein paras asia. Kaikki oli vain täydellistä. Järvi, rauha, päivät täynnä onnea.


6. Kirjat
Lukeminen on tietysti parasta aina, mutta koska olen vuodenaikaihminen, miellän kesälukemisen kuitenkin hiukan erilaiseksi kuin muiden vuodenaikojen lukemiset. Kesällä luetaan (ainakin mielikuvissa) paksuja klassikoita, dekkareita ja ahmimiskirjoja. Tai sitten jotakin muuta, mutta joka tapauksessa ulkona.


7. Metsä
Pääsin samoilemaan mm. Helvetinjärven kansallispuistoon. Metsän tuoksu, käden kosketus puunrungolla, sammal joka joustaa askeleen alla. Jos ei metsässä mieli lepää, ei ehkä missään.


8. Valo
En ole vielä niin vanha, etten jaksaisi joka vuosi ihmetellä keväistä valon määrän lisääntymistä ja kesän valkeita öitä. Itse asiassa luulen, että valo ja luonnossa vuodenaikojen myötä tapahtuvat muutokset tulevat vuosi vuodelta vain merkityksellisemmiksi.


9. Opiskelujen odottaminen
Ilmottauduin kesällä opiskelemaan avoimeen yliopistoon, ja vaikka se todennäköisesti tarkoittaa, että alkavasta lukuvuodesta tulee kiireinen ja raskas, kun pitää jaksaa hoitaa sekä työ että opiskelu, se tarkoittaa myös tiettyä motivoituneisuutta ja uuden odottamista. Sitä paitsi, olen aina yleisesti ottaen pitänyt opiskelemisesta.


10. Syksy
Yksi kesän hienoista puolista on se, että sen jälkeen tulee aina syksy. Sillä vaikka kesä on ihana, on syksy kuitenkin lempivuodenaikani.


Haastan kesämuisteluihin mukaan Linnean, Saran ja jaanan.

* Kuka tunnistaa lainauksen? Klassikkokamaa.

16 kommenttia:

 1. Voi ihanaa, olinkin toivonut että joku haastaisi minutkin <3

  Lainausta en tunnista, mutta kesämuistosi ovat kiehtovia. Minäkin haluaisin vielä majakkasaarelle. Ja haaveilen, josko ensi kesänä ehtisi enemmän uida, mökkeillä ja samoilla, Kuka tietää, ehkäpä.

  Onneksi on myös ihana syksy, myös minä pidän siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, odotan mielenkiinnolla sinun kesämuistojasi. :) Ja varmasti tulee niitä samoilu- ja mökkeilykesiäkin - kenties jo ensi vuonna!

   Syksy on ihanaa aikaa, ja pidän kovasti myös tästä kesän ja syksyn taitekohdasta, kun joinakin päivinä ei oikein osaa sanoa, kumpaa vuodenaikaa eletään.

   Poista
 2. Kiitos Liisa haasteesta: pitää alkaa pähkäilemaan.

  Hauska kuulla, että olet alkanut opiskelemaan, minustakin opiskelu on aina ollut hauskaa, ainakin sen jälkeen, kun oppivelvollisuusikä ylittyi. Saako olla utelias ja kysyä, että mitä?

  Kun luin tuon lainauksen mieleen tuli Pekka Töpöhäntä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, ei ollut Pekka Töpöhäntä, vaikka hännän irtoamisesta puhuttiinkin. :)

   Alan suorittamaan informaatiotutkimuksen aineopintoja, eli kirjastontädiksi olen tähtäämässä.

   Poista
 3. Ihanaa, että vastasit. Ja uimista lukuun ottamatta kaikki muistosi ovat sellaisia, joista itsekin pidän (rakastan veden äärellä olemista, mutten uimista :)).

  Majakkasaarella käyminen on yksi haaveistani. Ja intoa opiskeluun, taidan arvata, mitä alat opiskella. Minunkin pitäisi jatkaa sen saman oppiaineen parissa ainakin joskus.

  Kuulasta alkavaa syksyä, ihana vuodenaika tämäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, minusta ihmiset jotka eivät rakasta uimista ovat aina olleet hiukan epäilyttäviä. ;) Mutta onneksi rakastat sentään vesistöjä.

   Ihanaa syksyä sinullekin!

   Poista
 4. Fedja-setä, kissa ja koira! Eikö? Eikö? Sano, että kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liina, kyllä! Saat Matroskin-merkin!

   Poista
 5. Sinulla on ollut ihana kesä! Ja ai, olen niin kateellinen tuosta majakkaretkestä. Itse olen majakkasaarien uskollinen ystävä, vaikken moisella ole koskaan ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, minäkin tosiaan rakastin majakoita jo ennen kuin olin sellaisessa oikeasti käynyt. Eivätkä majakat ole todellakaan tuottaneet pettymystä, eli toivottavasti sinäkin vielä pääset majakkasaarelle. :)

   Poista
 6. Upeita kuvia ihanasta kesästä! Minäkin pääsin tänä kesänä toista kertaa elämässäni - ja ensimmäistä kertaa noin 30 vuoteen - majakkasaarelle... kokemus oli upea! Ensi kesänä on haaveissa käynti Tankarin majakalla, joka lehtitietojen mukaan saattaa jopa olla silloin vieraille auki.

  Haaveilu kannattaa aina :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Booksy. :) Minä innostuin majakkaretkeni jälkeen tutkimaan Majakkaseuran sivuilta, mille kaikille majakoille on mahdollista päästä käymään, ja kuinka helposti. Jos keräisi kaikki Suomen majakat...

   Poista
 7. Oi, majakkasaari! Sellaiselle haluaisin minäkin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, mielestäni kaikkien pitäisi joskus päästä majakkasaarelle. Tekee hyvää ihmiselle. :)

   Poista
 8. Kävin täällä jo aiemmin kurkkimassa mutta en ehtinyt silloin kommentoida, siksi palasin nyt takaisin. :)

  Ihania kesäkuvia ja -muistoja, ja oih erityisesti noita majakka- ja vesikuvia. <3 Minäkin haaveilen pääseväni joskus majakkaan, ja mielellään ihan yöksi. Jonain päivänä kyllä vielä... Kiitos haasteesta, otan sen ilomielin vastaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kivaa että otat haasteen vastaan. :)

   Yö majakkasaarella pitäisi kyllä päästä joskus toteuttamaan...

   Poista