tiistai 3. syyskuuta 2013

Ostin kirjan

Kirjabloggaajat viettävät tänään Osta normaalihintainen kirja -päivää. Tarkoitus on paitsi tuoda esille se, että kirjabloggaajat eivät lue ainoastaan arvostelukappaleita tai osta kirjoja vain alennusmyynneistä ja antikvariaateista, myös tukea kirja-alaa: kirjailijoita, kustantajia, kirjakauppaa ja muita alalla työskenteleviä. Idean takana on Marissa, jonka blogista löytyy lista kaikista tempaukseen osallistuvista kirjablogeista.

Olen kirjaston suurkuluttaja, ja ostan paljon kirjoja antikvariaateista. En ehkä osta yhtä paljon normaalihintaisia kirjoja kuin joku muu saman verran lukeva, mutta kuulun kyllä siihen 16 prosenttiin, joka ostaa yli kymmenen normaalihintaista kirjaa vuodessa –minut voi siis virallisesti luokitella kirjojen suurkuluttajaksi.

Kirjakaupat ovat paikkoina ihania, ja esimerkiksi ulkomaanmatkoilla haluan aina käydä ainakin yhdessä paikallisessa kirjakaupassa. Suomessa teen useimmiten ostokseni Akateemisessa Kirjakaupassa, mutta tänään päätin piipahtaa kotikulmillani sijaitsevaan Kurvin Kirjaan.

Kurvin Kirjan hyllyistä löytyy paljon tietokirjallisuutta, sarjakuvia ja myös runsaasti romaaneja alennettuun hintaan. Moni ale-kirja kurkistelikin hyllystä houkuttelevasti, mutta koska tänään oli tarkoitus ostaa nimenomaan normaalihintainen kirja, päädyin lopulta Susan Sellersin Vanessa & Virginiaan. Virginia Woolf on ikisuosikkini, ja vaikka olen kuullut tästä kirjasta hiukan ristiriitaista palautetta, on kyseessä kuitenkin minulle lähes pakollinen luettava. Toivottavasti tämä on myös sellainen kirja, jonka haluan lukemisen jälkeen säilyttää omassa hyllyssäni.13 kommenttia:

 1. Hyvä valinta! Itselleni Vanessa&Virginia ei lukeudu vuoden suurimpiin lukuelämyksiin, mutta tykkäsin kyllä. Odotan mielenkiinnolla, mitä sinä, Woolf-fani, sanot kirjasta.

  Innolta ilmestyy, etenkin suhteessa kustantamon kokoon, todella paljon hyviä ja kiinnostavia kirjoja. Tykkään myös puolipehmeistä kansista, ihan ekologisistakin syistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, uskoisin että tämä kirja on vähintään kiinnostava, vaikka ei vuoden parhaita olisikaan. Into on tosiaan laadukas ja myös sympaattinen kustantamo, joten sitä oli kiva tukea tämän tempauksen yhteydessä.

   Poista
 2. Hyvän valinnan teit! Pidän Sellersin tyylistä ja nyt kiinnostuin myös Virginian kuvataitelijasiskosta, kiitos tämän kirjan, Ja kiitos Sellerisn luin myös Erään avioliiton muotokuvan ja Woolfin kirjan Vuodet;)

  Saas nähdä, mitä sinulle tapahtuu! (Olin tänään menossa ostamaan ystävälleni lahjaksi Pelon Jokapäiväinen elämämme, mutta laattaliikkeessä menikin liikaa aikaa...Loppuviikosta sitten. En tiennyt koko kampanjasta mitään, vaikka olen aika vauhtia kirjablogannut jo kohta viisi vuotta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, minä en juurikaan tunne Vanessan työtä, vaan hän on aina ollut minulle vain "Virginian sisko". Saa nähdä, innostunko minäkin tämän kirjan myötä tutustumaan myös kuvataiteilevan sisaren tuotoksiin.

   Saas nähdä tosiaan! Mielenkiinnolla odotan. :)

   Poista
 3. Komppaan Leenaa, hyvä valinta.

  Jostain syystä Kurvin kirja on jäänyt minulta kokonaan tsekkaamatta, vaikka pyörin arkistossa niillä kulmilla. Seuraavan kerran pitää varata aikaa siellä pyörähtämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, käy ihmeessä Kurvin Kirjassa: siellä on hyllyissä vaikka mitä mielenkiintoista. Nyt ei oikein ollut varaa ostaa kuin tuo yksi kirja, mutta paria muutakin hypistelin ja punnitsin silti aika pitkään...

   Poista
 4. No kappas miten kävi! :) Minäkin odotan kiinnostuksella mitä tämä kirja tuo tullessaan. Ja ehkä se innostaisi tarttumaan taas johonkin Woolfin teokseen (suosituksia, olen lukenut Dallowayn ja Majakan?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, :D Omat Woolf-suosikkini ovat Orlando ja Oma huone. Ja Eletyjä hetkiä on ihana.

   Poista
  2. Kiitos! Minulla on joku tiiliskivimäinen kokoelmateos englanniksi, taitavat molemmat löytyä siitä. Kiitos!

   Poista
 5. Tämä on kiinnostanut Jaanan postauksesta lähtien. Oma huone on hieno, Orlando ja Aallot taas tyystin erlaisia. Kummallisia ja kiehtovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kummallinen ja kiehtova kuvastaa Woolfia hyvin. :) Toivottavasti sitä kiehtovuutta on tavoitettu tässä Sellersin kirjassakin.

   Poista
 6. Kiva kuulla, että moni on pistäytynyt yksityisissä kirjakaupoissa ostoksilla. Sellaisia ei usein minun eteeni tulekaan - kuinkakohan paljon niitä edes pääkaupunkiseudulla on... Itse en tällä kertaa tempaukseen osallistunut - en keksinyt mitään ostettavaa:D Ehkä saan anteeksi, olen kuitenkin kirjakaupassa töissä ja vuoden aikana tulee haalittua jo ihan lahjakirjojakin aika mukavasti - ja yleensä juuri normaalihintaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, väkisin ei tosiaankaan kannata ruveta kirjoja ostamaan - ei edes hyvän asian vuoksi. Pääasiahan on, että ylipäänsä ostaa kirjoja. Ja ennen kaikkea lukee niitä!

   Poista