perjantai 6. syyskuuta 2013

Luetaan lukutaitoa!


Muistan, kuinka maailmani mullistui, kun opin lukemaan. Olen joskus sanonut, että kokemus tuntui siltä, kuin mustavalkoinen maailma olisi muuttunut värilliseksi. En osaa edes kuvitella, millaista elämä ilman lukutaitoa olisi. Se ei tarkoittaisi ainoastaan sitä, etten voisi lukea kirjoja (kauhea ajatus!), vaan ilman lukutaitoa olisin monella tavalla syrjäytynyt, vailla mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämääni.

Monelle lukutaidottomuus ei kuitenkaan ole vain kuvitteluleikki. Maailmassa on lähes 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja vain kolmanneksella lapsista on mahdollisuus käydä koulua. Tämä tarkoittaa sitä, että joka kuudes maailman aikuisista on lukutaidoton. 

Kirjabloggaajat ovat järjestäneet Suomen Pakolaisavun kanssa Lukutaitokampanjan, jossa haastetaan kirjabloggaajia ja blogien seuraajia lukemaan ja lahjoittamaan rahaa lukutaitotyöhön. Viikon ajan (6.9.–13.9.) kirjabloggaajat lukevat ja arvioivat erilaisia kirjoja Lukutaitokampanjan hyväksi. 

Lahjoituksen voi tehdä kampanjan keräyssivulla, josta saa mös lisätietoa kampanjasta. Keräyssivu löytyy

tästä linkistä.

Minimilahjoitussumma on 5 euroa. Haastankin blogin lukijat lahjoittamaan vähintään tuon minimimäärän lukutaidon hyväksi! Itse aion lahjoittaa viisi euroa jokaisesta viikon aikana blogissani arviomasta kirjasta. Yleensä kirjoitan kaksi tai kolme kirja-arviota viikossa, mutta katsotaan jos saisin kampanjan vuoksi tsempattua ja kirjoitettua tavallista enemmän. Blogin lukijatkin voivat lahjoittaa lukemiensa kirjojen määrän perusteella, tai ihan vain itselleen mieleisen summan.

Lukemisen iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti