torstai 4. heinäkuuta 2013

Huomenna lukumaratoonataan!

Vuosi sitten suorittamani 24 tunnin lukumaraton oli mahtava kokemus – yhtään liioittelematta voin sanoa että jopa yksi kesän huippuhetkistä. Tiesin heti maratonin jälkeen, että tulen maratoonaamaan toistekin, kunhan tilaisuus tarjoutuu. Ja nyt se on tarjoutunut. Olen koko viikonlopun yksin kotona, ja luonnollisesti suuntaan siis vuorokauden mittaiselle lukumatkalle.

Kirjoja olen haalinut sekä omasta hyllystä että kirjastosta, ja seuraavanlaisen kasan olen saanut koottua.

Simone de Beauvoir: Lempeä kuolema
Kristina Carlson: William N. päiväkirja
Monika Fagerholm & Martin Johnson: Meri
Ursula K. Le Guin: Maanpakolaisten planeetta
Tua Harno: Ne jotka jäävät
Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä
Yasunari Kawabata: Lumen maa
Eeva Kilpi: Kuolinsiivous
Tommi Melender: Yhden hengen orgiat
Inka Nousiainen. Kirkkaat päivä ja ilta
Per Petterson: Hevosvarkaat
Maria Peura: Valon reunalla
Leena Rantanen: Puolen tunnin loma
Erich Segal: Love Story
Carol Shields: Tavallisia ihmeitä
Tom Stoppard: Rosencrantz and Guildenstern Are Dead
Vendela Vida: Rakastavat
Banana Yoshimoto: Kitchen

Listalla on hyväksi havaittuun tapaan useampi ohuehko kirja. Poikkeuksena Shieldsin novellikokoelma, mutta sitä en missään nimessä aio lukea kokonaan, vaan mahdollisesti nautiskella novellin silloin tällöin välipalana. Lukkoonlyötyjä lukusuunnitelmia en ole tehnyt, sillä vaikka tietyt kirjat tuntuvat tällä hetkellä erityisen houkuttelevilta, huomasin viime maratonilla, että suunnitelmat elävät suorituksen aikana fiiliksen mukana. Vinkkejä ja toiveita lukuvalintojen suhteen voi kuitenkin esittää.

Aloitan maratonin huomenna joskus iltapäivällä, neljän tai viiden maissa. Tällä hetkellä huolta aiheuttaa vain se, etten ole vielä ehtinyt hankkia lainkaan maratoneväitä! Kunnollinen tankkaus on kuitenkin oleellinen osa hyvää suoritusta, eli huomenna täytyy tulla herkkukaupan kautta kotiin. Muuten odotan maratonia innoissani ja iloisin mielin.

Tervetuloa seuraamaan!

25 kommenttia:

 1. Jee! Onnea maratonille! Meri ja William N. päiväkirja ovat upeita teoksia, myös Valon reunalla on hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos noora. :) Kaikki nuo kirjat aion ehdottomasti lukea, maratonilla tai myöhemmin.

   Poista
 2. 10.7. on se kimppamaraton, johon aion osallistua. On mun eka kokeiluni. Kirjapino ei vielä ole valmis, mutta aion lukea ainakin tuon Inka Nousiaisen kirjan minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, kimppamaratoonaaminenkin olisi houkuttelevaa. Toivottavasti sellaiseenkin pääsee joskus osallistumaan. Ainakin aion inoissani seurata teidän muiden yhteissuoritusta. :)

   Poista
 3. Seuraamassa ollaan! Eväät on ilman muuta maratoonin hyvin oleellinen osuus, ei ole oma pääkään malttanut olla miettimättä mitä kaikkea olisikaan lukemisen ohessa kiva napostella ensiviikon Kesäluku-päivänä :D

  Uteliaisuudella odotan ajatuksia William N:n päiväkirjasta ja Yhden hengen orgioista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, Pia. :) Eväiden merkitystä ei pidä missään nimessä aliarvioida. Maraton on usein kaatunut vääränlaiseen tankkaukseen.

   Poista
 4. Tsemppiä maratonille! Luin oman maratonini aikana tuon Kirkkaat päivä ja illan ja mielestäni se sopi hyvin maratonin aikana luettavaksi. Se on kovin tunteikas ja kaunis kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annami, ja kiva kuulla maraton-kokemus Nousiaisesta. Jotain kaunista ja kuulasta odotan kirjalta.

   Poista
 5. Jei! Pidä hauskaa!

  Ja muista ehdottomasti nyt huolellinen herkkukauppatankkaus, se on melkeinpä tärkein seikka lukumaratonilla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, on tosiaan vaikea sanoa, kummat ovat tärkeämpiä - kirjat vai eväät. Mutta nyt on ainakin kaapit pullollaan herkkuja. :)

   Poista
 6. Oi, aivan mahtava kirjapino! Sattumalta melkein kaikki nuo kirjat ovat sellaisia, jotka olen lukenut ja joista olen tykännyt (Carlson, Harno, Nousiainen, Rantanen, Segal, Shields sekä tietysti Rivien välissä) tai sellaisia, jotka haluan lukea ja joista osan olen jo kantanut kirjastosta kotiin (Kilpi, Melender, Kawabata, Yoshimoto, Petterson, Vida). Nauti maratonista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, meillä on usein samanlainen kirjamaku, joten minulla lienee nautinnollisia hetkiä edessä, jos valitsen noita sinun jo hyviksi havaitsemiasi kirjoja. :)

   Poista
 7. Tsemppiä maratoniin!

  Luin viime lokakuun lukumaratoniin tuon Yoshimoton Kitchen-kirjan, ja tykkäsin siitä paljon. Se oli mielestäni hyvä nimenomaan luku-urakan lopuksi, oli sellaista sopivan toiveikasta haikeutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Titania, minulla on ollut tuo Kitchen pariinkin kertaan lainassa kirjastosta, mutta en koskaan ole tullut edes aloittaneeksi sitä. Jospa nyt...

   Poista
 8. Ai että minäkin haaveilen omasta lukumaratonista..! Tällä hetkellä siihen ei vain liikene mahdollisuutta mitenkään mutta vielä jossain vaiheessa ;)
  Onnea koitokseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, kyllä sinäkin varmasti vielä pääset maratonille! Tai sitten voit kokeilla puolimaratonia.

   Poista
 9. Hyviä maratoneja, muista tankata ja lämmitellä hyvin ennen koitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norkku, lämmittelyäkään ei tosiaan pidä unohtaa!

   Poista
 10. Minäkin seuraan jännityksellä maratoniasi! Jee! :)

  VastaaPoista
 11. Mainiota maratonia! Minä liputan aina de Beauvoirin puolesta, vaikka Lempeä kuolema ei minulle kaikkein mieleenpainuvin teos häneltä ole ollutkaan. Hyvä se on joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, olen lukenut paljon de Beauvoiria, mutta tuo Lempeä kuolema on jäänyt lukematta, ja pituudeltaan se sattuisi sopimaan maratonille. Ja luulen, että se on yksi niistä kirjoista, jotka nyt varmasti luen.

   Poista
  2. Muistelinkin sinun kertoneen, että de B.:tä on luettu. Hih, ihan pianhan aloitatkin jo maratonia. Pitää tulla seuraamaan.:)

   Poista