torstai 7. heinäkuuta 2011

Alku

Ytimekkäät aloitukset eivät ole vahvuuteni. Menen siis siitä, missä aita on matalin. Teen listan.

Kirjablogeja on viime päivinä kiertänyt haaste, jossa listataan kymmenen suosikkikirjaa. Olen aina pitänyt listojen laatimisesta (ja lukemisesta), joten ilman haastettakin aion nyt listata kymmenen itselleni tärkeää kirjaa. Satunnaisessa järjestyksessä, liikoja ajattelematta.

Michael Cunningham: Tunnit
Daphne du Maurier: Rebekka
John Galsworthy: Forsytein taru
E.M. Forster: Talo jalavan varjossa
L.M. Montgomery: Runotyttö-sarja
Margaret Atwood: Kissansilmä
John Irving: Garpin maailma
Anni Swan: Pikkupappilassa
Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla
J.D. Salinger: Sieppari ruispellossa


Ainakin näistä kirjoista aion siis jatkossa kirjoittaa. Kirjoista, joita rakastan. Kirjoista, joihin petyin. Kirjoista, jotka luin viimeksi. Lukemisesta ja kirjallisuudesta yleensä. Tervetuloa mukaan.

7 kommenttia:

 1. Olet listannut ihania kirjoja; minäkin pidin Tunneista, Rebeccasta ja Garpin maailmasta, ja rakastan Runotyttökä ja Pikkupappilaa. Talo Jalavan varjossa on kilometrin mittaisella lukulistallani.

  VastaaPoista
 2. Maria, kiitos. :) Suosittelen kyllä lämpimästi Taloa jalavan varjossa ja toki muitakin Forstereita, jos et ole niitä jo lukenut. Minulle Forster on hyvin tärkeä kirjailija, ja Talo jalavan varjossa ehkä se henkilökohtaisesti eniten koskettanut hänen kirjoistaan.

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa kirjablogimaailmaan! Kivoja kirjoja olet listannut, sillä Tunnit ja Täällä pohjantähden alla ovat myös minun suosikkejani ja Rebeccaan tekisi mieli tutustua.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa blogistaniaan! Tunnit ja L.M. Montgomery kuuluu minunkin suosikkeihini. Sieppari ruispellossa on ikuisesti lukulistalla ;) Ehkä se päätyy sieltä kuitenkin lopulta lukuunkin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tervetulotoivotuksista Susa ja Valkoinen kirahvi :) Jännittävää siirtyä blogimaailmassa lukijasta myös kirjoittajaksi.

  VastaaPoista
 6. Ihania kirjoja listallasi. Tunnit ja Montgomeryn kirjat ovat myös minun suosikkikirjojani. Myös Garpin maailma ja Sieppari ruispellossa ovat olleet vaikuttavia lukukokemuksia. Samoin kuin TIETENKIN Täällä Pohjantähden alla (juuri siitä tänään keskusteltiin ruotsalaisten kesävieraidemme kanssa).

  Tervetuloa minunkin puolestani tänne kirjablogien ihanaan maailmaan! Tämä harrastus vie mukanaan. Olen itse aloittanut vasta maaliskuussa bloggaamisen enkä voisi enää elää ilman tätä harrastusta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Anna Elina! Minäkin olen kyllä hirveän innoissani tästä bloggamisen aloittamisesta. Tuntuu, että olen löytänyt Oman Juttuni :)

  Hauskaa, että kaikki kommentoijat ovat maininneet Tunnit myös omaksi suosikikseen. En kyllä ihmettele, niin hieno kirja se on.

  VastaaPoista