torstai 26. helmikuuta 2015

Tunnelmia Blogistanian palkintojenjakotilaisuudesta


Blogistanian vuoden 2014 kirjakisojen voittajat palkittiin tänään Helsingissä Suomalaisen Kirjakaupan Aleksin liikkeessä. Tapahtuman organisoinnista suuret kiitokset Suomalaiselle Kirjakaupalle, Kirsin Book Clubin Kirsille sekä haastatteluista vastanneelle Kirjasfäärin Taikalle.

Palkitut kirjat olivat kaupassa näyttävästi esillä.


Ensimmäiseksi palkittiin Blogistanian Finlandian voittanut Anni Kytömäki. Kytömäen Kultarinta on hurmannut kirjabloggaajat, ja kirja voittikin kategoriansa aivan ylivoimaisesti. Kultarinnassa Kytömäki vie lukijansa metsään, ja hän kertoi haastattelussa halunneensa korostaa ennen kaikkea metsää parantavana paikkana. Kytömäen seuraavassakin kirjassa tullaan kuulemma liikkumaan metsässä, mutta myös "melko pajon järvellä".


Kaikki voittajat palkittiin kukilla ja kunniakirjoilla. Kytömäen kimppuun oli luonnollisesti haettu metsäistä tunnelmaa.


Blogistanian Globalian voittanutta Kate Atkinsonin Elämä elämältä -kirjaa edusti kirjan kääntäjä Kaisa Kattelus. Kattelus kertoi, että Atkinsonin kääntäminen oli hänelle oikea unelmatyö, koska hän on fanittanut kirjailijaa jo tämän ensimmäisistä kirjoista lähtien. Kääntämisessä riitti toki myös haasteita, esimerkiksi Atkinsonin polveilevan kielen ja ajankuvan tavoittamisen suhteen.


Blogistanian Kuopus -palkinnon pokkasi itselleen esikoiskirjailija Jenna Kostet kirjallaan Lautturi. Kostet kertoi kirjansa olevan eräänlainen vastareaktio paranormaalia romantiikkaa edustaville kirjoille, joiden joihinkin piirteisiin hän itse oli lukiessaan ärsyyntynyt. Haastattelun aikana Lautturi alkoi kiinnostaa sen verran paljon, että kirja oli ihan pakko käydä ostamassa luettavaksi.Herkkä, hellä, hehkuvainen: Minna Canth voitti Blogistanian Tieto-palkinnon. Kirjailija Minna Maijala ei sairastumisen vuoksi valitettavasti päässyt paikalle, mutta kustantajan edustaja luki Maijalan tervehdyksen, jossa kiitettiin lämpimästi kirjabloggaajia. Maijala iloitsi viestissään myös siitä, että Minna Canth kiinnostaa edelleen lukijoita. 


Tilaisuus oli kaiken kaikkiaan tunnelmaltaan lämmin ja täynnä iloa hyvistä kirjoista ja lukemisesta. Kiitos vielä kaikille järjestelyihin osallistuneille sekä tietysti loistaville kirjailijoille!

14 kommenttia:

 1. Olipa kiva päästä tunnelmiin tekstisi kautta, Liisa, harmitti niin kovasti etten ehtinytkään paikalle. Lautturi on hieno kirja, toivottavasti pidät siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, harmi tosiaan etteet päässyt, mutta ehkä taas ensi vuonna. :) Lautturiin ajattelin tarttua ihan lähipäivinä.

   Poista
 2. Kiitos reportaasista. Olispa ollut kiva olla mukana!

  VastaaPoista
 3. Sama kuin Amma. Kiitos Liisa! Anni on niin hurmaava, kirjasta puhumattakaan. Voin kuvitella tuon tunnelman. Lautturi on mulle outo, mutta pitänee tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, olen samaa mieltä: Anni on aivan ihastuttava ja Kultarinta todella ansaitsi voittona. Lautturista en minäkään tiennyt mitään ennen Kuopuksen voittoa, mutta nytpä siihen on hyvä syy tutustua.

   Poista
 4. Minäkin kiitän tästä mainiosta katsauksesta - ihan kuin olisi kuitenkin päässyt itsekin vähän paikalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia, kiva kuulla että olen onnistunut välittämään tunnelmia. :)

   Poista
 5. Tilaisuus kuulostaa oikein mukavalta! Herkkä, hellä, hehkuvainen on juuri luennassa ja hyvältä tuntuu. Lautturikin kiinnostaa kovin. Mutta tuo Kultarinta, siitä olen niin onnellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, Kultarinta on tosiaan oikea aarre. Hienoa, että Herkkä, hellä, hehkuvainen vaikuttaa hyvältä. Täytynee kyllä ottaa sekin jossain vaiheessa lukuun!

   Poista
 6. Mä olin paikalla! Lautturi on pakko lukea, vaikuttaa niin kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellen, mahtavaa! :) Lautturi alkoi kieltämättä kiinnostaa palkinnon ja tilaisuuden ansioista suuresti.

   Poista
 7. Kiva näin lukea, kun en itse ehtinyt paikalle. Vähänkös harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, näiden tilaisuuksien missaaminen harmittaa kieltämättä aina. Minäkään en viime vuonna päässyt, joten oli hienoa tänä vuonna taas osallistua.

   Poista