maanantai 20. lokakuuta 2014

Kirjamessut, kirjamessut!


Loistava lokakuu huipentuu taas Helsingin kirjamessuihin, jotka ovatkin jo aivan kulman takana. Messukuume nousee pikkuhiljaa, ohjelmalehtistä on selattu ja alleviivattu ahkerasti ja aikatauluja laadittu. Tänä vuonna aion messuilla kaikki neljä messupäivää eli torstaista sunnuntaihin. Saa nähdä kuinka bloggaajan kunto kestää!Tostaina klo 16 ohjelmassa on Pirkko Saisio -lukupiiri, jossa käsitellään Saision uutuuskirjaa Signaali. Lukupiirin bloggaajaedustajana kirjoitan tilaisuudesta myös raportin blogiini. Tiedot kaikista messujen lukupiireistä sekä osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Lukupiirin lisäksi taidan torstaina vain haistella messujen tunnelmaa. Ehkä ehdin pyörähtää myös Viini ja ruoka -messujen puolella.

Perjantai

Klo 17 Katri Vala -lavalla aiheena on Poikkeusyksilö uutuusromaaneissa. Keskustelemassa ovat Helmi Kekkonen, Markku Paasonen ja Raimo Pesonen. Näistä kiinnostaisi erityisesti Kekkonen.

Aleksis Kivi -lavalla klo 18 Juha Hurme kertoo kirjastaan Nyljetyt ajatukset. Juha Hurmetta olen ihaillut teatterintekijänä, mutta hänen kirjojaan en ole vielä lukenut.

Samalla lavalla klo 19 kiinnostaisi myös Tiina Rosenberg ja kirjansa Arvot mekin ansaitsemme.

Helsingin Yliopiston osastolla klo 18 Kersti Juva ja Heta Pyrhönen kysyvät, onko Ylpeys ja ennakkoluulo maailman paras rakkausromaani.

Lauantai

Kirjabloggareilla on tänä vuonna messuilla oma päivystyspiste Boknäsin osastolla 6g85, jonne voi tulla tapaamaan bloggaajia ja vaikkapa hakemaan lukuvinkkejä. Päivystän osastolla lauantaina klo 13-14.

Klo 14 Aino-lavalla aiheena on lestadiolaisyhteisö niin tietokirjassa kuin romaanissakin. Haastateltavina Aila Ruoho, Vuokko Ilola ja Maria Peura. Samaan aikaan Aleksis Kivi -lavalla "eturivin kirjailijat" kertoisivat esikoisteoksistaan.

Katri Vala -lavalla klo 14.30 Sirpa Kähkönen ja uutuusromaaninsa Graniittimies.

Klo 15 olisi taas mielenkiintoista ohjelmaa Aleksis Kivi -lavalla, jossa poliitikot kertovat millaisia ovat lukijoina.

Helsingin yliopiston osastolla klo 16 Raisa Porrasmaa kertoo, mitä Haruki Murakamin kääntäminen vaatii.

Ja vielä klo 17.30 olisi mukava käydä Katri Vala -lavalla kuuntelemassa Pauliina Rauhalaa.

Sunnuntai

Sunnuntainakin on vaikka kuinka paljon kiinnostavaa ohjelmaa! Klo 11 bloggaajakollegat Katja ja Amma kertovat kirjastaan Linnasta humisevalle harjulle Wine Cornerissa. Samassa paikassa klo 12 Marko Hautala puhuu Kuokkamummosta.

Takauma-lavalla klo 12.30 Tommi Melender ja Anu Silfverberg pohtivat some-julkisuutta kirjailijan kannalta. Heti perään klo 13 samalla lavalla jaetaan ensimmäinen Kirjailija kiittää -palkinto.

Ja Klo 14 pitäisi olla taas Wine Cornerissa, jossa aiheena Komisario Palmu kirjoissa ja elokuvissa.

***

Paljon siis kaikkea kivaa ja kiinnostavaa. Melko varmaa tosin on, että kaikkia suunnitelmia en tule toteuttamaan, sillä messuilla mennään kuitenkin aina virran mukana ja tempaudutaan mukaan tunnelmaan. Ja sehän on myös kerrassaan mainiota.

2 kommenttia:

  1. Juha Hurme kiinnostaisi minuakin. Ja Katja ja Ammaa haluaisin myös kovasti ehtiä kuuntelemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihi nainen, messuilla on aina melkeinpä liikaakin kiinnostavaa ohjelmaa. Ja hyvä niin. :) Ehkä nähdään messuhulinassa!

      Poista