sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Copycat-kisa: Rakas romaanihenkilö

Kirjabloggaajien Copycat-kisa järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Tämän mainion kisan ideanahan on tehdä omia versioita kirjojen kansista, ja kisan järjestäjänä toimii totuttuun tapaan Amma.

Tänä vuonna kisan teemana on Rakas romaanihenkilö. Tarkoituksena on siis valita copycat-kuvan lähtökohdaksi itselle läheinen kirjallinen hahmo ja hahmoa jollakin tapaa kuvaava kansi.

Ehdokkaita rakkaaksi romaanihenkilöksi oli paljon, mutta valinta oli kuitenkin loppujen lopuksi aika helppo. Dorothy L.Sayersin Peter Wimsey -dekkareissa esiintyvä Harriet Vane on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen suosikkejani kirjallisten sankarittarien joukossa. Harriet on älykäs, itsenäinen, kovia kokenut ja särmikäs nainen, johon olen vuosien varrella samaistunut monin tavoin.

Kanneksi valitsin luonnollisesti Wimsey-kirjoista sen, jossa Harrietille on kaikkein suurin rooli, eli Juhlaillan. Englanninkielisen pokkarin kantta koristaa tällainen kuva:


Sitten omaa versiota luomaan. Valitsin vaatekaapista mahdollisimman harrietmaiset tamineet. Asentoni ei kuvassa valitettavasti ole samanlainen kuin alkuperäisessä, koska istun matalan rahin sijaan korkealla tuolilla. Kädessäni pitelen savukkeen sijasta kynää, mutta se ei kuvassa oikeastaan näy.

Kuvankäsittely ei todellakaan ole vahvoja puoliani, ja voin kertoa että noiden yksinkertaisten tekstien vääntäminen oli työn ja tuskan takana. Kiitokset puolisolle sekä kuvan ottamisesta että avusta kuvankäsittelyn kanssa!


Copycat-kisa jatkuu 19.10. asti ja tarkemmat ohjeet löytyvät Amman lukuhetkestä.

26 kommenttia:

 1. Ihana! Tyylikäs ja salaperäinen! Alkoi heti tehdä mieli tutustua tähän roolihahmoon, sillä hän on minulle aivan outo! Kiitos Liisa! Laitathan kuvan minulle vielä sähköpostiin näyttelyä varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amma! Harrietiin (ja Peteriin myös!) kannattaa ehdottomasti tutustua, ovat erittäin miellyttäviä persoonia. :)

   Laitoin kuvan tulemaan.

   Poista
 2. Hieno kuva, ja ovathan sekä Harriet Vane että Peter Wimsey tavattoman rakastettavia romaanihenkilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hdcanis, kiitos! Harriet ja Peter ovat kyllä kirjaystävistä parhaimpia.

   Poista
 3. Mainio! Ja savuke kannattaa ehdottomasti vaihtaa kynään tilanteessa kuin tilanteessa. ;) (Vaikka ehkä savukkeissa on silti, ainakin toisinaan, omanlaisensa glamour...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suketus! Ja kyllähän kynä on ehdottomasti savuketta voimakkaampi. :) Savukkeissa on glamouria ehkä lähinnä valokuvissa tai valkokankaalla.

   Poista
 4. Tyylikäs ja hieno. Hyvä veto! Luin yhteen aikaan paljonkin Dorothy L. Sayersia. Pitää varmaan jossain vaiheessa taas palata Harrietin ja Peterin maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkakummun Anna, minun täytyy palata Peterin ja Harrietin seuraan säännöllisin väliajoin - muuten tulee heitä liian ikävä. :)

   Ja kiitos!

   Poista
 5. Todella tyylikäs! Ja taas kerran muistan, että pitäisi lukea Sayersia. Olen ihan varma, että pitäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Olen varma että pitäisit Sayersista ja aivan erityisesti Juhlaillasta: se kun niin brittiläinen kuin vain voi olla. :)

   Poista
 6. Tyylikäs todellakin! Ja nyt alkoi kiinnostaa Harriet Vane, kuulostaa mainiolta romaanihenkilöltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, kiitos paljon. Harriet on hieno henkilöhahmo, kiinnostava ja persoonallinen, joten häneen kannattaa ehdottomasti tutustua.

   Poista
 7. Tyylikäs tosiaan tuli minullekin mieleeni. Harriet Vane ei ole ennestään tuttu romaanihenkilö minulle, mutta voisi kyllä olla ihan tutustumisen arvoinen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia, alan tuntea pian itsekin oloni aivan tyylikkääksi näitä kommentteja lukiessani. :)

   Poista
 8. Elegantti versio. :) Kirjastakin pidän, Juhlailta on eräs suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, kiitos. Juhlailta on yksi kaikkien aikojen suosikkikirjojani, joten oli aika hauskaa varioida juuri sitä. .)

   Poista
 9. Tosi hieno! En olekaan lukenut mitään Sayersilta, vaikka yksi kirja odottelee hyllyssäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marile, kiitos. Kannustan tarttumaan siihen hyllyssä odottavaan Sayersiin. :)

   Poista
 10. Oi, miten ihana ja tyylikäs Copycat!

  VastaaPoista