tiistai 25. syyskuuta 2012

Amerikkalainen tyttö -kimppaluvun aikataulu


Muutama viikko sitten kyselin kiinnostuksestanne osallistua Monika Fagerholmin Amerikkalaisen tytön kimppalukuun, sekä mahdollisia aikataulutoiveita lukutahdin suhteen. Sekä maltillinen että rivakka lukutahti saivat kannatusta, ja useimmat tuntuivat olevan sitä mieltä, että välietappeja tulisi olla vähintään kaksi. Koska tiivis lukutahti sai hiukan enemmän kannatusta - ja koska kimppaluvun vetäjänä itsekin kallistun sen puolelle - olen nyt hahmotellut aikataulun, jonka mukaan kirja luettaisiin noin kuukaudessa. Välietappikeskustelut käytäisiin kahden viikon välein täällä minun blogissani.

Sisällysluettelon perusteella päädyin siis tällaiseen lukujärjestykseen:

7.10. Ensimmäinen välietappi, s. 145
        -  luettu prologi sekä kaksi ensimmäistä lukua (Bengt ja amerikkalainen tyttö ja Metsän liejuisemman laidan talo)

21.10. Toinen välietappi, s. 369
       - luettu ensimmäinen osa loppuun  (luvut Naiset ja huorat sekä Kun kesä sysää luotaan)

4.11. Päätösetappi, s. 528
       - kirja luettu loppun

Kahden viikon jaksoissa luetaan siis parinsadan sivun pätkiä. Tahti on siis suht reipas, mutta muullekin lukemiselle ja tekemiselle pitäisi kuitenkin jäädä aikaa.

Ilahduttavan moni ilmaisi ainakin alustavan kiinnostuksen osallistua luku-urakkaan. Muistutan vielä, että osallistuminen ei missään nimessä ole velvoite tai pakote, ja kyydistä saa halutessaan hypätä pois koska vain. Itse toki kimppaluvun vetäjänä luen kirjan loppuun, ja toivottavasti joku muukin.

Olen ainakin tällä hetkellä, kirjaa hiukan selailtuani, todella innoissani tästä yhteisluvusta. Saa nähdä hyytyykö into, kun aloitan varsinaisen lukemisen, mutta positiivisin odotuksin olen lähdössä liikkeelle. Toivottavasti tekin!

20 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihan hyvältä tahdilta. En kyllä ole vielä pidellyt kätösissäni tätä kirjaa, mutta hankinnassa on. Mukana siis ollaan - ainakin vielä tässä vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Minä ostin kirjan itselleni pokkarina, että voin halutessani vapaasti taitella sivuja koirankorville tai vaikka alleviivailla tärkeitä kohtia.

   Poista
 2. Pitää yrittää muistaa tämä! Olen innoissani minäkin, ainakin näin alussa. :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäkin ainakin aloitan! Lokakuusta on tulossa aika tiukka, joten saatan herkästi jättää kesken, jos kirja ei imaise mukaansa, mutta siis ainakin aloitan. :)

  Kivaa, kun järjestät tämän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että ainakin aloitat :)

   Ja tosiaan, pakko ei ole lukea. Paitsi minun :)

   Poista
 4. No jee, just pari tuntia sitten hain tämän kirjastosta vähän niin kuin tätä kimppalukua ajatellen, ja sopivalla ajoituksella tästä sitten postasitkin! Mukana olen, katsotaan venynkö loppuun asti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio ajoitus :D Toivotaan, että mahdollisimman moni jaksaa loppuun asti.

   Poista
 5. Hyvä tahti, mullahan kirja jo on, joten mukana ollaan. :)

  VastaaPoista
 6. Aioin stalkata tätä projektia! Olen lukenut aikoinaan sekä tämän että Säihenäyttämön, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä ajattelette kirjasta ja miten lukeminen sujuu. Minulla ainakin jälkimmäinen oli melkoista tahkoamista, mutta olin lukupiirin vetäjä, joten en voinut oikein luovuttaakaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mahtavaa :) Voit sitten tietäväisesti naureskella, jos lukeminen osoittautuu täälläkin tahkoamiseksi.

   Poista
 7. Mullakin on jo kirja odottamassa! Näyttää olevan aika väljä aikataulu (varmaan ihan hyvä kuitenkin)....

  VastaaPoista
 8. Jee! Itsehän hain kirjan eilen kirjastosta enkä ihan vielä ole kerennyt aloittaa, mutta mukana ollaan! Vähän jo mahanpohjaa kutittelee, niin kovasti toivon että tämä on just mun kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ainakin ensimmäisen etapin luettuani kovasti positiivisella mielellä :)

   Poista
 9. Minäkin olen mukana. Olen lukenut tämän ja Säihkenäyttämön jo aiemmin, mutta nyt luen Amerikkalaista tyttöä uudelleen norjaksi.

  VastaaPoista
 10. Iiiik, mä haluaisin olla tässä niin kovasti mukana, mutta en pysty tähän tahtiin... olen jo myöhässäkin. No, luen tän joskus myöhemmin ja kommentoin sitten juttujanne :-)! Tosi hienoa päästä kuulemaan kokemukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, voisin tämän kirjan kohdalla sanoa :) Kiva, jos tulet sitten myöhemmin kommentoimaan.

   Poista