sunnuntai 3. elokuuta 2014

Vuosi kuvina -haaste: kuuma ja kuiva heinäkuu


Kesä kulkee ääripäästä toiseen. Kolean ja kostean kesäkuun jälkeen saapui heinäkuu helteineen. Sateet ovat päättäväisesti kiertäneet Helsingin, ruoho on muuttunut keltaiseksi ja puut rapisevat kuivuuttaan. En ole itse suuri helteiden ystävä, mutta olen kyllä nauttinut valosta ja lämmöstä pimeän talven jälkeen. Silti, kaipaisin kovasti myös kesäsateita ja raikkaampaa ilmaa.


Silloin kun ei ole ollut liian kuuma, kesä on kyllä tuntunut suloiselta. Kesälomaani on vielä kaksi viikkoa, mutta iltoihin ja viikonloppuihin on kuitenkin mahtunut paljon kesää: ystävien ja sukulaisten tapaamista, uimista, ulkona lekottelua, kesäherkkuja. Kahden viikon kuluttua alkaa myös varsinainen kesäloma, eli kesä jatkuu omalta osaltani vielä syyskuun puolellekin. Ja lomalla on toivottavasti puuhailun lisäksi aikaamyös pysähtyä ja vain olla.


Vuosi kuvina -haasteessa kesä näkyy vihreytenä ja rehevyytenä. Pienen ojan ylittävä silta on kadonnut näkyvistä heinien ja kukkien taakse, ja ihmiset ovat leiriytyneet Kumpulanlaaksoon.

Näkyyköhän syyskuun kuvissa jo syksyn värejä ja valoa?

2 kommenttia:

  1. Pidän tuosta Vuosi kuvina projektista. Aloitin sen vasta kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla, tämä on tosiaan kiva haaste. Ja on hauskaa nähdä aikanaan, miltä vuosikollaasit tulevat näyttämään.

      Poista