maanantai 18. elokuuta 2014

Kesäloman lukusuunnitelmia ja muita pikku-uutisia


Kesälomani alkoi perjantaina: edessä on siis neljä viikkoa suloista lekottelua. Elokuun loppu on ihanaa aikaa, melkeinpä parasta aikaa kesässä. Pimenevät illat, loppukesän tuoksut ja syksyn aavistus jonka voi tuntea ilmassa – kesän vaihtuminen syksyyn on tunnelmallista ja innostavaa aikaa. Kelpaa siis viettää lomapäiviä.


Kesälomalla ajattelin lukea jonkun tiiliskiven...


...tai jotakin vähän ohuempaa...


...tai sitten vain jotakin ihanaa.

 
Mitä te olette ajatelleet lukea syksyn saapuessa?

Muihin lomasuunnitelmiin kuuluu ainakin matka Madeiralle, oopperaa, kuvataidetta ja pitkiä kävelyretkiä. Ja toivottavasti myös blogeja.

Blogeista puheen ollen, päätin laittaa ainakin kesäloman ajaksi blogiin sanavahvistuksen päälle kommentointiin. Roskapostin määrä on viime aikoina noussut ärsyttävän suureksi, ja ajattelin nyt kokeilla vaikuttaako sanavahvistus siihen mitenkään.

Samettisia elokuun iltoja ja omenantuoksuisia syysaamuja kaikille!

14 kommenttia:

 1. Voi ihanaa lomaa! Tämä on tosiaan tunnelmallista aikaa, jos minulla olisi kesäloma todennäköisesti pitäisin itsekin sitä tähän aikaan. Tai ensi viikon lomailenkin, kun kesätyöt loppuvat ja odottelen kouluun paluuta.

  Minullekin on tullut useita roskapostiviestejä päivittäin :/ Siirtyvät melkein kaikki onneksi roskapostikansioon, mutta silti ärsyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Elo- syyskuu on ihanaa aikaa, ja myös hyvää aikaa lomailla. Mukavaa että sinäkin saat viikon ajan tässä lomailla: tekee varmasti hyvää töiden ja opiskeluiden välissä.

   Roskapostit eivät minullakaan onneksi yleensä päädy blogiin asti, mutta tukkivat kyllä sähköpostin. Katsotaan, auttaako tämä sanavahvistus nyt ollenkaan.

   Poista
 2. Tikli on täälläkin hyllyssä, ensimmäistä kertaa ajattelin yrittää Tarttia. Nyt on menossa vähän toisenlaista, tähän vuodenaikaan sopivaa, nimittäin F.E. Sillanpään "Elokuu".

  Ihanaa ja nautinnollista lomaa ja mukavaa matkaa Madeiralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, mielenkiintoista sitten kuulla, miten Tartt sinulle uppoaa. Elokuuta en olekaan itse lukenut, mutta Sillanpään joitakin muita juttuja kyllä.

   Kiitos, Madeitan matka kutkuttelee jo mukavasti. :)

   Poista
 3. Ihanaa, ansaittua lomaa, Liisa! Ja matkoja, retkiä, joutenoloa ja kirjoja! Sinulla on monenlaista ihanaa pinoissasi siellä. Lasten kirja, Uuni, Tavallisia ihmeitä... Tiklikin.

  Minulla on nyt toisaalta into lukea pienoisromaaneja, mutta parhaillaan olen uppoutunut osin Englantiin sijoittuvaan tiiliskiveen, joka on omaan makuuni hieman viihteellinen, mutta sopii tämänhetkiseen olooni yhtä hyvin kuin kupillinen kaakaota.

  Omenantuoksua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, loma tuntuu kyllä erityisen ansaitulta työntäyteisen vuoden jälkeen. :)

   Katsotaan, mitä ehdin lomalla lukea pinoistani. Tavallisia ihmeitä on jo itse asiassa kesken, mutta luen sitä hiljakseltaan, novellin tai pari päivässä. Pienoisromaanit ovat viime aikoina kovasti viehättäneet minuakin, mutta loma houkuttaa myös tiiliskivien lukemiseen.

   <3

   Poista
 4. Ensinnäkin: ihanaa ja ansaittua lomaa sinulle, ja terkkuja täältä Oxfordista! <3 Kävelimme tänään ympäri kaupunkia, ja ajattelin sinua monta kertaa. :)

  Mainioita kirjoja sinulla lomalukemisena. Suosittelen tietenkin, että lukisit ainakin Hyryn Aitan, uskon, että se olisi ihan sinun(kin) kirjasi.<3

  Täällä matkalla minulla on ollut pari kirjaa kesken (O'Farrellin Varoitus tukalasta helteestä sekä Harrisin Appelsiinin tuoksu). Kumpikin on juuri sopivaa luettavaa matkalle, mutta päivät menevät ystävän kanssa kulkiessa ja jutellessa, ja iltaisin olen niin väsynyt, etten jaksa lukea - eli kumpikaan kirja ei ole juurikaan edistynyt. :) Minulla on onneksi kuitenkin puolet kesälomasta vielä pitämättä, ja odotankin syyskuussa alkavaa lomaa kovasti. Aion lukea tulevalla kesälomallani paljon tämän vuoden uutuuksia, kun alkuvuosi on mennyt lähinnä vanhempien kirjojen parissa.

  Toivotan teille jo tässä vaiheessa onnistunutta ja kaikin puolin antoisaa Madeiran-matkaa! <3 Ja ihanaa syksyä muutenkin - vuoden ehdottomasti paras aika alkaa olla aluillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara, ja terveisiä takaisin! Ja oi Oxford, eikä olekin hurmaava, hurmaava kaupunki! Ihanaa, että olet siellä. :)

   Hyryä haluan ainakin lukea loman aikana. Täytyy vain katsoa, luenko Aitan vai Uunin. Ja lukuhetken täytyy tietysti olla sopiva.

   Matkoilla lukemiseen ei tosiaan useinkaan jää juuri aikaa, mutta onneksi lomilla on myös niitä päiviä, jotka voi pyhittää vaikka kokonaan lukemiselle.

   Ihanaa lomaa ja syksyä sinullekin. <3

   Poista
 5. Juhlista kotiin on yksi lempparini, mielenkiintoisia lukuhetkiä sen parissa. Itse olen joutunut laittamaan anonyymin kommentoinnin tauolle spämmin takia. Harmillista mutta se on ollut ainoa toimiva juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, Juhlista kotiin on varmasti hieno, odotan kyllä kovasti sen lukemista.

   Spämmi on kyllä ärsyttävää. En itse haluaisi estää anonyymiä kommentointia, mutta katsotaan pitääkö siihen kuitenkin mennä.

   Poista
 6. Ihanaa lomaa :) Rakastan syksyn pimeneviä iltoja, sateen ropinaa ja putoavia lehtiä, olisi mukava joskus lomailla syksyllä.

  Ehkä nuo viilenneet ilmat ja pimenevät illat ovat syynä hirvittävän voimakkaaseen lukuhimoon, tuntuu että pitäisi saada lukea koko ajan :D Syksyn lukusuunnitelmiini kuuluu ainakin elämäkerrat/tietokirjat Apulannasta ja Johnny Deppistä, Kalle Päätalon Iijoki-sarjan 5. osa, Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjan 8. osa, Viisikkoja, Tove Janssonia, Maaria Päivistä ja mitähän kaikkea vielä...

  Minäkin olen miettinyt sanavahvistuksen käyttöönottoa toistaiseksi, spämmikommenttien määrä ärsyttää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis! Minäkin rakastan syksyä, ja syksy on myös jotenkin erityisen kirjallista aikaa. Kesällä ei aina ehdi lukea kovin paljon, kun on niin paljon kaikkea muuta puuhasteltavaa, mutta syksyllä on ihanaa rauhoittua kirjapinojen ääreen.

   Syksyiset lukusuunnitelmasi kuulostavat mainioilta ja monipuolisilta. :)

   Poista
 7. Minä varasin Essi Kummun uusimman kirjan Kodin kuvalehden haastattelun innoittamana. Viimeksi luin Katja Kaukosen Kohinan.
  Lisäksi varauksessa on sosiaalipsykologi Katriina Järvisen uusin kirja, aiheena aikuisten lasten ja vanhempien suhteet.

  Yksi kesän tärkeistä oli saksankielisten runojen käännöksistä koostuva Puiden lohtu, lempikirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katveita, mielenkiintoisia kirjoja sinulla lukulistalla. Essi Kummun kirja kiinnostaa, ja Puiden lohtu kuulostaa jo nimensä puolesta viehättävältä. :)

   Poista