sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste

Kirjamielellä-blogin Marjis polkaisi liikkeelle tämän mainion Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen, jossa haastetaan kanssabloggaajia lukemaan kirjoja joita he eivät ole vielä ymmärtäneet lukea, tai jotka ovat kaukana heidän normaalista lukemistostaan.


Säännöt:
Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Minut haastoi mukaan Lumiomenan Katja ja määräsi luettavaksi Johanna Holmströmin Camera Obscura -novellikokoelman. Valinta on hyvä, koska olen aika huono tarttumaan novelleihin. Vaikka usein lukiessani niistä loppujen lopuksi pidänkin, valintatilanteessa romaanit tahtovat usein ajaa ohi. Odotan kirjaa mielenkiinnolla, ja yritän myös lukea sen lähiaikoina.

Katjalle puolestaan ehdotan luettavaksi Dorothy L. Sayersin dekkaria Kuolema vierailee kerhossa. Katja ei lue kovinkaan paljon dekkareita, mutta Sayersiin kannattaa tutustua mm. ajankuvan ja henkilöhahmojen vuoksi.

Lisäksi haluaisin haastaa Linnean Kujerruksia-blogista ja Karoliinan Kirjavasta kammarista. Linnea lukee varsin monipuolisesti, mutta runoja hänen blogissaan ei juurikaan näy. Siksi haastan Linnean lukemaan Eeva-Liisa Mannerin runokokoelman Kamala kissa. Karoliinan puolestaan haastan lukemaan Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan -kirjan, koska sen maaginen realismi liikkuu ehkä hiukan Karoliinan mukavuusalueen ulkopuolella. Jos kirjat ovat jo tuttuja, hihkaiskaa ja keksin toiset vaihtoehdot. Ja jos otatte haasteen vastaan, saatte siis keksiä minulle vastahaasteet.

11 kommenttia:

 1. Kiitos vastahaasteesta. En tosiaan lue kovinkaan paljon dekkareita, mutta Sayersiin tartun mielelläni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin että sinäkin olit suunnitellut minulle dekkaria. Näin se menee kun on niin samankaltaiset kirjalliset mukavuusalueet :) Toivottavasti viihdyt Sayersin parissa.

   Poista
 2. Oo, hauskaa! :) Olen joskus lukioikäisenä selaillut Manneria, mielenkiintoista tarttua tähän kokoelmaan. Teen tästä pikimmiten postauksen, runojen kimppuun pääsen toivottavasti kunhan muuttoremonttirumba hellittää. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että tartut haasteeseen, ja toivottavasti pidät runoista. Mutta muuttoremonttipuuhat toki ensin :)

   Poista
  2. Haasteeseesi on vastattu täältä laatikoiden keskeltä! Halaus!

   Poista
 3. Haa, hauskaa! :D Kiitos haasteesta!

  Saatana ei ole tuttu ennestään, paitsi tietenkin nimenä. Se on sellainen klassikko, joka on ollut kauan "tämä pitäisi kyllä lukea, mutta kun" -kategoriassa, eli olet ihan oikeassa - se ei ainakaan mielikuvani perusteella ole ihan mukavuusalueellani. Siksipä onkin loistavaa, että nyt se on "pakko" lukea. :)

  Otan siis haasteen vastaan ja palaan vastapallolla omassa blogissani, jahka ehdin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Onneksi Bulgakov on sentään ollut "pitäisi mutta" -listalla, eikä esimerkiksi "ehdottomasti ei" -listalla :)

   Odotan jännityksellä vastapalloa.

   Poista
 4. Hauska haaste! Tosin myös pelottava, sillä minä niin tykkään olla omassa ihanassa, lämpimässä ja turvallisessa mukavuuslaatikossani, missä saan maata viltti päälläni ja kahvimuki kädessäni juuri niiden kirjojen keskellä kuin haluan. =D

  Toisaalta, minulla on jo mielessäni pitkä lista kirjoja, jotka eivät ole ihan sitä minua, mutta jotka haluaisin joskus lukea. Niiden lukemista on vain niin helppo aina siirtää eteenpäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on todella hauska. Minä seikkailen mielelläni aina välillä mukavuusalueeni ulkopuolle, mutta toisaalta totta on sekin, että helposti sitten kuitenkin tarttuu vain siihen tuttuun ja turvalliseen.

   Poista