tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kahdeskymmenesneljäs viikko musiikkia ja kirjoja

Hitaasti mutta varmasti etenevässä haasteessa kysellään tällä kertaa, mikä kirja useampien ihmisten tulisi mielestäni lukea. Ensin ajattelin vastata tähän en-niin-vakavissani Joycen Odysseuksen, mutta vähän-enemmän-vakavissani vastaan kuitenkin Linnan Täällä Pohjantähden alla. Tokihan moni on kirjan lukenutkin, mutta jos joku kirja kaikkien suomalaisten tulisi minun mielestäni lukea, niin tämä.

***

Musiikkihaasteessa taas kysytään, minkä kappaleen haluaisin soivan hautajaisissani. En rehellisesti sanoen ole tätä kysymystä pahemmin pohtinut, mutta omien kokemusteni mukaan parasta lohtua hautajaisissa ovat kauniit yhteislaulut. Eli vastaan Aleksis Kiven Laulu Oravasta. Yhdessä laulettuna.

 

2 kommenttia:

 1. Täysin oikea kirjavalinta ja kertoo ajasta, jonka haavat tuntuvat vieläkin Suomessa, ajasta, josta pitäisi oppia, että niin ei ikinä enää saa tapahtua.

  Minun hautajaisissani voisi soida tunnari elokuvasta Match Point eli Una Furtiva Lagrima tai sitten vaikka teema elokuvasta Love Story. Olen muuten julkaissut viimeisen tahtoni blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Love Storyn teema. Se olisikin aika hieno. Ja monimerkityksellinen.

   Ja kyllä: Pohjantähti on paitsi hieno kaunokirja, myös sanomaltaan tärkeä, ja siksi kirja on elämää suurempi.

   Poista