maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kahdeskymmenestoinen viikko musiikkia ja kirjoja

Hauskaa vappua kaikille!

Ennen vapputansseja käydään taas pikaisesti läpi kirja- ja musiikkihaastetta. Kirjahaasteessa kysytään mikä on tärkein omistamani kirja. Tähän kysymykseen on aika vaikea vastata, sillä en osaa nostaa jotakin yksittäistä kirjaa muita tärkeämmäksi. En omista mitään korvaamattomia harvinaisuuksia, eikä mikään yksittäinen kirja myöskään merkitykseltään ole minulle selkeästi kaikkia muita tärkeämpi. 

Hyllystä löytyy kuitenkin kirjoja, jotka tuntuvat erityisen tärkeiltä, koska olen etsinyt niitä niin pitkään ja hartaasti divareista ja nettikaupoista. Tällaisia ovat esimerkiksi Margaret Atwoodin Kissansilmä, Montgomeryn Runnotytöt lapsuudesta tutuilla punasinettisillä kansilla, Simone de Beauvoirin muistelmien ensimmäinen osa, Virginia Woolfin Elettyjä hetkiä ja George Orwellin Vuonna 1984. Muutamia mainitakseni.

***

Musiikkihaasteessa vuorossa on kappale jota kuuntelen surullisena. Kovin surullisena en yleensä pysty kuuntelemaan musiikkia ollenkaan, mutta pienemmissä suruissa rauhallinen, kaunis ja surumielinen musiikki usein helpottaa oloa. Otetaan esimerkiksi vaikkapa tämä Morrisseyn I Have Forgiven Jesus.

 

2 kommenttia:

  1. Hieno kappale, johon en ole ennen törmännyt... kiitos tästä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa että pidit - kappale on tosiaan hieno :)

      Poista