tiistai 2. joulukuuta 2014

Vuosi kuvina -haaste: marraskuun hämärää


Tänä vuonna marraskuu toden teolla kietoi meidät hämärän vaippaan. Oli pilvistä, pimeää, sumuista ja sateista. Minua se ei kuitenkaan haitannut, sillä viihdyn marraskuun pimeässä: se on hiljaista, lempeää ja rauhoittavaa.

Toivon kuitenkin, että marraskuu ei jatku koko talvea. Toivon pakkasta, lunta ja huurretta. Marraskuu on hyvä, mutta talvi on parempi.

Nyt eletään jo joulukuuta ja joulunalusaikaa, joka meille jouluihmisille on aina yhtä kutkuttavan ihanaa. Päiviä jouluun voi laskea vaikkapa kirjabloggaajien joulukalenterin mukana: kalenterin toinen luukku avautui tänään Le Masque Rouge -blogissa, josta löytyy myös koko joulukalenterilista.

Tunnelmallista joulukuuta!

6 kommenttia:

 1. Mennyt marraskuu ja tämä joulukuu ovat ihana pari. Minäkin rakastan tätä hämärää vuodenaikaa: marraskuisessa melankoliassa on niin kirjallista ja kotoisaakin, joulukuun suloisuudessa taas iloa ja lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, juuri niin. Ihanaa aikaa tämä loppuvuosi, pimeää mutta kotoisaa ja lempeää. Joulua kohti kiireisyys toki lisääntyy, mutta sekin on jouluihmiselle ihan hyvää kiirettä. :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat! <3 Marraskuun lapsena olen aina rakastanut marraskuuta. Se on niin suloinen ja lempeä kuukausi kaikella tapaa. Se kitsastelee lämpöä ja valoa, mutta koleassa hämärässä on jotain tavattoman rauhoittavaa. Joulukuu tuo taas tullessaan energian ja puuhakkuuden, ja jouluvalot, jotka ovat joka vuosi yhtä suuri ilo.

  Ihanaa joulunalusaikaa sinulle, ystäväni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. :) Marraskuu on nimenomaan rauhoittavaa aikaa. Marraskuun pimeys harvoin masentaa minua, se on vain kodikasta ja tunnelmallista. Vasta sitten, jos sama hämärä jatkuu monen kuukauden ajan, se alkaa vetää mieltä matalaksi. Marraskuulla on lupa olla pimeä ja sulkeutunut. :)

   Ihanaa joulunaikaa sinullekin!

   Poista
 3. Marraskuun lapsena olen aina rakastanut tuota kuuta, nyt vanhemmiten rakkaus on vain syventynyt. Milloin muulloin voi täysin sydämin antaa itsensä vain röhnöttää semmoisena kuin on, sisätiloissa sohvannurkassa... Ei tarvii olla ulospäin suuntautunut eikä nätti ...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, ihanaa että muutkin pitävät marraskuusta ja ymmärtävät sen hiljaista kodikkuutta. Marraskuu on kuin luotu kynttilöitä, lämpimiä juomia ja kirjoja varten. :)

   Poista