tiistai 26. maaliskuuta 2013

TTT: Kirjahyllyn hallitsijat

Poplaarin Pekka esitteli tovi sitten kirjahyllynsä ja haastoi muut kirjahullut esittelemään hyllynsä ja hyllyjen hallitsijat. Kijrahyllyni esittelin vuosi sitten täällä, mutta nyt listaan Top Ten Tuesdayn merkeissä kirjailijat, joiden kirjoja hyllyistä löytyy eniten. Listastakin huomaa, etten ole varsinainen kirjakeräilijä siinä mielessä, että haluaisin ehdottomasti kaikki lempikirjailijoidenikaan kirjat omaan hyllyyni: keneltäkään kirjailijalta ei siis löydy kymmenittäin kirjoja. Useilta kirjailijoilta hyllyssä on kolme tai neljä kirjaa, vaikka he olisivat suuria suosikkeja. Sen sijaan tiettyjä tyttökirjoja ja dekkareita kerään - dekkareiden suhteen makuni on tosin hyvin rajattu, sillä hyllystä ei juuri muita dekkaristeja löydykään kuin nämä listalle päätyneet.

  Kirjahyllyn kuningatar


1. Agatha Christie (13)
2. L.M. Montgomery (12)
3. Dorothy L. Sayers (11)
4. Tove Jansson ja Ursula K. Le Guin (10)
6. Rex Stout (9)
7. Rauha S. Virtanen, Helen D. Boylston ja Simone de Beauvoir (7)
10. Elizabeth George, Astrid Lindgren ja Margaret Atwood (5)

11 kommenttia:

 1. Vau, vanhoja dekkareita, olen katsellut näitä antikvariaateissa, ja hinta on ollut kuntoon nähden liian korkea, mutta Christie ja Sayers on minun hankintalistalla ja Crofts ja Ellery Queen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, juu nuo vahat SaPot eivät ihan halpoja ole, mutta ne ovat minulle vähän sellainen keräilykohde, eli olen niistä valmis hiukan enemmän maksamaankin. Joskus niitä löytää kirppareilta varsin halvallakin.

   Poista
  2. Kunnolla tarkoitan lähinnä kosteus vaurioita. Jos kirja on kuiva ja puhdas siitä voi maksaa hieman enemmän. Joskus toki ostan jonkun vanhan teoksen vain lukemista varten :)

   Poista
 2. Mä oon melko varma, että mulla on ylivoimaisesti eniten Montgomerya, etenkin jos lasketaan alkuteokset ja suomennokset erikseen :). Oma dekkarimakuni on myös hyvin rajoittunut pitkälti Christie ja P. D. James -linjalle, mutta yhtäkään ei löydy omasta hyllystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, minun Montgomery-kokoelmani koostuu vain Annoista ja Runotytöistä. Runotytöt ovat siis hyllyssä sekä englanniksi että suomeksi - kenties Annatkin jonakin päivänä. :)

   Poista
 3. Kertakaikkisen ihana katsaus hyllyysi, Liisa. Minulla varmasti ylivoimainen ykkönen olisi Astrid Lindgren (olisiko minulla yli 30 Lindgrenin kirjaa), sen jälkeen Tove Janssonia, Montgomerya ja Rauha S. Virtasta - sekä tietenkin John Irvingiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, vau mikä Lindgren-kokoelma! Omani vaikuttaa aivan mitättömältä. :) Irvingin kohdalla hyllyssäni on Garpin kokoinen aukko: jouduin heittämään pokkarini viime muutossa roskiin, koska se oli kirjaimellisesti hajonnut kappaleiksi, enkä ole vielä ostanut uutta.

   Poista
 4. Ihana kirjahyllypostaus, ja kääk - tuosta Christie-kokoelmasta olen melkein kateellinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, Christie-kokoelmani on monen vuoden kärsivällisen työn tulos. Ja tulee epäilemättä vielä hiljalleen kasvamaan. :)

   Poista
 5. Minulla on 21 Christietä ja osa kovakantisina.

  Sayersia tuli joskus luettua, mutta hyllystäni en löytänyt.

  Beauvoir tietenkin ja Lindgren.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, peukku Beauvoirille. :) Sayers on minulle hyvin tärkeä kirjailija: haluan kaikki Wimsey-kirjat hyllyyni.

   Poista