lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kahdeskymmeneskahdeksas viikko musiikkia ja kirjoja

Vielä on muutama kysymys jäljellä kirja- ja musiikkihaasteessa.

Kirjahaasteessa haetaan parasta kirjannimeä. Hyvä kirjannimi on tietysti sellainen, joka houkuttaa tarttumaan kirjaan, vaikkei sen sisällöstä tai kirjailijasta tietäisi mitään – mielellään myös kauniisti sointuva tai yllättävä tai nokkela. Yhtä ylitse muiden nousevaa nimeä en keksi, mutta tässä joitakin herkullisimpia:

Lumen taju
Kaikki mitä rakastin
Kuin surmaisi satakielen
Sokea surmaaja
Tyrskyt
Naiset katsovat vastavaloon
Ole luonani aina
Tarina vailla loppua
Leijat Helsingin yllä
Pimeys ilon syvyys
Eläinten vallankumous

***

Musiikkihaasteessa pitäisi nimetä kappale joka aiheuttaa syyllisyydentunteen. Syyllisyys ei kuitenkaan taida olla tunne, jonka osaisin yhdistää musiikkiin, sillä yhtäkään kappaletta ei tule mieleen. Jotta postaus ei jäisi ilman musiikkia, laitetaan tähän kappale, joka kuvaa syyllisyyden sijaan kiitollisuutta, ja jota olen fiilistellyt paljon viime aikoina.


4 kommenttia:

 1. Nyt on helppo fillistellä: tuo Alaniksen kappale kytkeytyy aikaan, jolloin olin harvinaisen onnellinen (ilman mitään erityistä syytä) ja koen suurta lämpöä aina kun kuulen sen.

  Kirjojen nimetkin ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Katja. :) Musiikilla on kyllä mahtava voima tuoda mieleen muistoja ja mielleyhtymiä. Minullekin tuo kappale yhdistyy vahvasti tiettyyn aikaan, mutta samalla se on nyt viime aikoina kuulostanut jotenkin taas uudelta ja ajankohtaiselta, ei vain nostalgiselta.

   Poista
 2. Mulla on tämä kirjahaaste tauolla, jäin jonnekin puolivälin tietämille. Voisikin aktivoitua asian suhteen.

  Kauniita nimiä kirjalle, erityisesti pidän tuosta "Kuin surmaisi satakielen". Kirjakin löytyisi hyllystä, mutta en ole vielä saanut sitä luetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, minullakin taitaa mennä tämän haasteen suorittamiseen melkein kaksi vuotta, vaikka alunperin tarkoitus oli tehdä se oikeasti 30 viikossa. :)

   Poista