maanantai 14. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjat -haaste


Kulttuuri kukoistaa -blogin Arja haastoi mukaan älyttömien lahjojen haasteeseen. Tarkoituksena on siis kertoa kolme joululahjaa, joita toivoisi mutta joita ei kaiken järjen mukaan tule saamaan.

Ensinnäkin toivoisin saavani oman saaren. Mieluiten majakkasaaren, mutta pieni mökkisaarikin käy. Merta pitäisi olla ympärillä, ja rantakalliota jalkojen alla.


Toiseksi haluaisin päästä mukaan Finlandia-palkinnin esiraatiin. En välttämättä haluaisi olla se tyyppi, joka valitsee lopullisen voittajan, mutta olen pitkään haaveillut siitä, että saisi lukea uutuuskirjoja uupumukseen asti, ruotia niitä muiden raatilaisten kanssa, ja neuvotella lopullisista ehdokkaista.

Kolmanneksi toivon valkeaa joulua. Eikä ainoastaan joulua, sillä haluan pakkasta ja lunta koko talveksi. Ja myös seuraaviksi talviksi: toivon että ilmastonlämpeneminen saadaan pysäytettyä.


Haastan mukaan lahjatoiveisiin Kaisa Reetta T:n, Lumiomenen Katjan ja Linnean Kujerruksista.

15 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Otan sen vastaan ja palaan siihen blogissani vielä tällä viikolla. :)

  Sinulla on mainioita toiveita. Finlandia-raatilaisuus ja valkoinen joulu voisivat olla omiakin toiveitani - sinne majakkasaarellesi voisin tulla kylään.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, Katja. :)

   Tervetuloa vierailemaan saarelleni, sitten kun sellaisen saan. <3

   Poista
 2. Oi, ihana saada tämä haaste, kiitos! <3

  Sinulla on ihania toiveita! Itse harkitsisin tuota Finlandia-raatilaisuutta - suht hidas lukija kun olen, mulle voisi tulla kiirus ja stressi :D
  Oma saari ja valkoinen joulu passaisivat toivelistalle hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, voi olla että Finlandia-raatilaisuus aiheuttaa väistämättä ainakin vähän stressiä. Mutta olisi se varmasti hienoa. :)

   Mukavaa että haaste ilahdutti. Tulen sitten kurkkimaan sinun toiveitasi. <3

   Poista
 3. Kivoja toiveita :) Majakkasaari kuulostaa jännittävältä! Minäkin toivon valkeaa joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, valkoista joulua ei taida ainakaan etelään tulla, mutta vielä voi toivoa. :)

   Poista
 4. Oma saari! Ihana toive. <3

  Minä juuri eilen mietin, että miten ihmeessä Hector on ehtinyt lukea pelkästään Oneironin. Itselläni se on ollut kesken marraskuun lopusta lähtien. :-D Teos vaatii minulta paljon aikaa: en voi lukea sitä väsyneenä tai vain muutamaa sivua kerrallaan. Olisin varmaan surkea raatilainen! Mahdollisuutenahan se olisi kyllä huiman hieno.

  Täällä Oulussa on nyt valkeus. Ei lunta nyt hulluna ole, mutta kuitenkin minulle riittävästi (en ole oikein talvi-ihminen). Kyllähän tuo heti piristää, kun on valoisampaakin. :-) Loppuviikosta lähden kuitenkin kotiseuduille, jossa lunta ei vielä ole. Toivottavasti sitä tosiaan saadaan koko maahan.

  Ihanaa joulunodotusta sinulle, Liisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, minulle Oneiron oli helppolukuinen, mutta ajattelin kyllä minäkin, että kyllä raatilaisten lisäksi Finlandian valitsijan urakka on melkoinen: aikaa kuuden kirjan lukemiseen ja sulatteluun ei kovin paljon ole.

   Minä pidän talvesta, ja tällaiset leudot ja lumettomat talvet ovat minulle aina vähän vaikeita. Olisi ihanaa saada ainakin jonkin verran lunta ja kunnon talvipakkasia.

   Suloista joulun aikaa!

   Poista
 5. Ihana, majakkasaari. Sellainenhan periaatteessa ei ole mahdotonta, jos vaikka sattuisi voittamaan lotossa! Ja valkea joulu..niin. Toivotan sinne Lumia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi-Maaria. :) Omaa majakkasaarta odotellessa tyydyn tekemään retkiä majakoilla.

   Poista
 6. Kiitos kun tartuit haasteeseen, mainioita toiveita! F-raatiin minäkin osallistuisin erittäin mielelläni, eikä iso luku-urakka pelota, olen nopea lukija, joten vähän hihitytti lehtijutut valtavista urakoista lukijoilla; itse luen työn ja perheen ja muiden harrastusten ohessa noin kolme kirjaa viikossa (enkä ole mitenkään huippunopea lukija kun joihinkin vertaa). Entä jos ei tarvitsisi tehdä muuta! Mutta kukin tyylillään. Valkeat talvet kävisivät myös, hiihtäminen on kivaa - siitä vakavammasta puolesta puhumattakaan. Majakkasaarella tuskin viihtyisin piipahdusta pitempään. Ahdistun paikoista, joista ei ole helppoa pääsyä pois :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja haasteesta: tätä oli hauska miettiä. :)

   F-raadissa minua ei niinkään huoletuttaisi luettavien kirjojen määrä, mutta ehkä se, että raadissa joutuisi luultavasti lukemaan aika paljon myös sellaista, joka ei ole "omaa kirjallisuutta" tai joka ei lähtökohtaisesti kiinnosta. Mutta hauskaa sekin varmasti olisi!

   Poista
 7. Loistavia toiveita Liisa ja kiitos haastamisesta! Majakkasaaren voisin ottaa minäkin, voisimme sitten vilkutella valoja toisillemme. Aijai. Jos vaikka jonain tulevana kesänä saisi aikaiseksi lähteä lomalle jollekin kalliosaarelle, majakka olisi bonusta.

  Valkea talvi kelpaisi tännekin ja se pakkanen. Esiraatilaisuudesta olisi kiinnostava lukea, että millaista se nyt sitten oikeasti on ja näin, mutta en siihen itse uskaltaisi ryhtyä. :)

  Yritän ehtiä tämän pariin viikonloppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Linnea: tulisikojan siitä jotain sanomista, jos majakanvartijat vain vilkuttelisivat valoilla toisilleen tervehdyksiä. :D

   Muistan lukeneeni monta vuotta sitten Hesarin kuukausiliitteestä pitkähkön jutun F-raadin vuodesta, ja siitä lähtien olen haaveillut raatilaisuudesta. Nyt pitäisi vain hankkiutua sellaiseen asemaan, että joku pyytäisi mukaan. :)

   Poista
  2. No jos sivistyneesti vilkuteltaisiin? :D

   Poista