perjantai 20. joulukuuta 2013

Jouluisia kysymyksiä ja vastauksia


Joku on saattanut huomata, että blogissani on ollut viime viikkoina melko hiljaista. Syynä ovat olleet ennen kaikkea opiskelukiireet. Näin loppuvuodesta esseiden ja tehtävien deadlinet ovat kaatuneet ryminällä niskaan. Muutenkin elämässä on ollut kaikenlaista pientä hässäkkää esimerkiksi työrintamalla, joten viime viikkoina en ole juurikaan ehtinyt lukea (lukuunottamatta sellaisia kirjoja kuin Viestintäoikeuden käsikirja ja Internet ja etiikka) tai blogata.

Eilen kuitenkin alkoi parin viikon joululoma, jonka aikana aion ehdottomasti ainakin lukea! Ja joulustella. Virittäydynkin nyt joulutunnelmiin vastaamalla Lumiomenan Katjan haasteeseen. Haasteen idea on seuraavanlainen:

1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisista. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
3. Voit muuttaa haasteen sisältöä mieleiseksesi.
4. Keksi haluamasi määrä kysymyksiä.
5. Haasta haluamasi määrä blogeja mukaan.

Heräsin aamulla aikaisin ja nautiskelin rauhallisesta aamupalahetkestä johon kuului tietenkin myös kirjan lukemista. Oi autuutta! Sen jälkeen olen hiukan siivoillut, käynyt lenkillä ja tehnyt yhden pienen koulutehtävän, joka piti palauttaa ennen joulua. Iltasella ajattelin vielä käväistä tekemässä joululahjaostoksia ja sen jälkeen toivottavasti käpertyä sohvannurkkaan glögimukin tai viinilasin kanssa.

Sitten Katjan kysymyksiin. Katja päätti kysellä jouluisia kysymyksiä, ja sehän joulun ystävälle sopii!

1. Mikä on joulun paras herkku?
Mahdoton valita vain yhtä. Pidän kovasti kaikista jouluisista kaloista: graavikaloista, silleistä ja lipeäkalasta. Joulua on myös vaikea kuvitella ilman riisipuuroa tai glögiä. Tai suklaata.

2. Joulukuusi: luonnonkuusi, kasvatettu, muovinen tai ei kuusta ollenkaan?
Joulu tulee minulle ilman kuustakin, mutta jos joulukuusi hankitaan, niin sitten mieluiten aito kuusi. Omaan kotiin en ole kuusta koskaan kaivannut, mutta muutaman kuusenoksan voisin kyllä hankkia tuoksua tuomaan.

3. Oletko joulun suhteen konservatiivinen tai uutta etsivä?
Enemmän konservatiivisen puolelle kallistuva, sillä jouluun kuuluvat kyllä mielestäni tietyt perinteet. Joulun ei kuitenkaan tarvitse aina mennä ihan saman kaavan mukaan. Jouluihini tuo vaihtelua esimerkiksi se, missä aatto ja joulunpyhät vietetään. Tänä vuonna menemme ensimmäistä kertaa aatoksi mieheni siskon luo, eli luultavasti on taas hiukan erilainen joulu luvassa. Ihanaa oli myös pari vuotta sitten viettää joulua kahden kesken omassa kodissa.

4. Mitä teet vanhoille joulukorteille?
Usein olen säästänyt ne ensi vuoteen ja askarrellut niistä pakettikortteja.

5. Jos saisit suositella blogisi lukijoille vain yhtä kirjaa joululukemiseksi, mikä tuo kirja olisi?
Jouluna on ihana lukea jotakin rauhallista, polveilevaa ja tunnelmallista. Esimerkiksi jotakin laadukasta mutta ei hirveän vaativaa klassikkoa. Suosittelenkin joululukemiseksi John Galsworthyn Forsytein tarua, joka on ihana sukutarina täynnä ihmissuhdekiemuroita, yhteiskunta-analyysia ja brittiläisyyttä.

Olen nyt laiska lomalainen enkä haasta ketään, mutta olisi toki mukava kuulla muidenkin joulumietteitä joko kommenteissa tai blogeissa.

7 kommenttia:

 1. Forsytein tarina on ihana!

  Hauskaa lomaa lomalaiselle ja hyvää joulua! Nauti täysin rinnoin elostasi ja olostasi.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, minun joulumietteitäni kuulet, kunhan ehdin vastata Katjan haasteeseen. Toivottavasti ennen joulua :)

   Poista
  2. Kiitos jaana, aion ehdottomasti nauttia. :) Ja mukavaa päästä lukemaan sinunkin jouluisia tunnelmiasi.

   Poista
 2. Ihanaa, että vastasit. Minäkin olen joulun suhteen konservatiivinen, mutta joulun ei tosiaankaan tarvitse olla silti samanlainen. Mutta ne tietyt jutut kuitenkin, kuten rauha, kirjat, suklaa, joulumusiikki, jotkut ruuat. Ja minäkin pidän muuten eniten kaloista, riisipuurosta (kanelin ja sokerin kanssa) ja suklaasta.

  Forsytein taru täytyy painaa mieleen.

  Suloisia joulunaluspäiviä, Liisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta Katja, ja ihanaa joulunaikaa!

   Meilläkin riisipuuro syödään aina kanelin ja sokerin kanssa - paitsi Pohjanmaan mummolassa, jossa kyytipoikana oli sekahedelmäsoppaa.

   Uskon, että pitäisit kovastikin Forsytein tarusta. :)

   Poista
 3. Forsytein taru pitäisi lukea pian, mutta sitä ennen aion vihdoin lukea Talon jalavan varjossa. :)

  Kaunis hyasintti, ja muutenkin niin suloisen jouluinen postaus! Taianomaisen ihanaa joulua sinulle, Liisa-ystäväni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, olen aina onnellinen, kun Forster ja Talo jalavan varjossa saavat lukijoita. Ja Forsytein taru tietysti myös. :)

   Lämpimät joulutoivotukset, suloinen Sara! <3

   Poista